Украинские пограничники контролируют границу / Фото УНИАН

За добу російська військова авіація шість разів порушила повітряний простір України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу В Києві.

«Протягом доби фіксувалися випадки порушення повітряного простору України авіацією ЗС РФ», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожВночі "миротворці" намагалися прорватися в Україну - Чалий

«Об 11.40 13 серпня прикордонний наряд, що ніс службу в пункті пропуску «Мілове» (Луганська область) виявив заліт на територію України та зворотно 2 вертольотів Мі-24», - заявив Лисенко. Крім того, речник РНБО повідомив, що «фіксуються факти використання БПЛА для ведення повітряної розвідки: о 21.20 в Донецькій області прикордонний наряд виявив політ 1 БПЛА, який порушив повітряний простір на напрямку населеного пункту Ялта на висоті до 1500 м; о 22.05 прикордонники Маріупольського загону морської охорони на напрямку населених пунктів Ялта та Сєдове зафіксували проліт БПЛА на висоті 2 км вздовж берегової лінії.

Також Лисенко додав, що «о 22.05 прикордонним нарядом на Херсонщині виявлено БПЛА, який порушив адміністративний кордон з АР Крим. По літальному апарату застосовано автоматичну зброю; військовослужбовцями батальйону територіальної оборони ЗС України в районі населеного пункту Шевченко (ділянка відділу «Бердянськ») на висоті до 2 км виявлено 1 БПЛА, який рухався вздовж берегової смуги. Застосовано стрілецьку зброю».