В ТНУ закрили кафедру кримськотатарської літератури

Як повідомляє інформагентство QHA з посиланням на декана факультету Айдера Меметова, реорганізація пояснюється тим, що на даному факультеті на одного викладача припадає в два рази менше студентів, ніж на інших факультетах, тому що багато студентів поїхали з окупованого півострова.

"На одного викладача повинно бути не менше 11-16 студентів. Це положення про вищу школу РФ. А в Україні - 18 осіб на одного викладача. У нас десь 25 відсотків студентів-кримських татар поїхали в Київ. Якщо було 150 студентів, залишився 81 студент. Природним чином скорочується кількість викладачів", - каже декан.

Читайте також"Новий порядок": україномовних школярів у Криму позбавили права на закінчену середню освітуЗа його словами, "керівництво пішло назустріч".

Відео дня

"На 81 студента нам дали 11 штатних викладачів! На жодному факультеті такого немає. Три штатні одиниці скоротили. У нас, виходить, що на одного штатного викладача припадає десь 7 студентів. А на інших факультетах - від 11 до 16 студентів", - пояснив Меметов.

На думку декана, кафедра в такому вигляді існувати не може.

Читайте такожСпівробітники ФСБ вилучили з кримських магазинів книги про Джемилеве - Чубаров"Кафедра буде одна - кримськотатарської філології (кримськотатарської мови і літератури). У нас на кафедрі східної філології працює 13 штатних викладачів, а на кафедрі кримськотатарської філології - 11 штатних викладачів", - зазначив Меметов.

Раніше, в серпні минулого року з факультету кримськотатарської та східної філології ТНУ були звільнені 6 викладачів.