З 2014 року через війну пройшли півмільйона українських військових / фото УНІАН

Віце-прем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков вважає, що Росія не наважиться на повномасштабне вторгнення на територію України.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

На запитання, чи може Росія може піти на повномасштабне вторгнення на українські території, міністр відповів:

Відео дня

"Ні. По-перше, вони економічно не готові, по-друге, та українська армія, яка є у нас на сьогодні, - небо і земля з тією, що була до 2014 року. Це відроджена практично з нуля, оновлена армія з дуже серйозним ідеологічно-патріотичним настроєм".

Він зазначив, що з 2014 року через війну пройшли півмільйона українських військових, які нині мають справжній воєнний досвід.

"Це 500 тис. мобілізаційного потенціалу України. Плюс офіційно - 250 тис. склад Збройних сил України і ще 50 тис. бійців Нацгвардії. Я вже не кажу про інших патріотично налаштованих українців. Скільки складає вся армія Росії? 1,5 млн. Але в них більш ніж 100 млн населення, плюс своя велика територія. Вони не можуть привезти їх усіх на кордон з Україною, щоб відкрито розпочати війну і вторгнутися на нашу територію під своїми прапорами", - пояснив Резніков.

На його думку, навіть у разі такого вторгнення Росія не матиме військового контингенту для утримування території, яку їй теоретично вдасться захопити.

Читайте також"Українська армія не була готова до захисту": Турчинов пояснив, чому не вдалося зберегти Крим

"І ще одне. Росіяни офіційно підтверджують, що окупована територія Донбасу - це Україна, і вони не втручаються у наші внутрішні справи. Відтак відкрите вторгнення на територію України означатиме офіційний початок відкритої війни. І тоді, як би не хотіла інтелігента і толерантна Європа поводитись із росіянами, їй доведеться не просто посилювати санкції, а й ухвалювати серйозні рішення", - додав віце-прем'єр.

За словами Резнікова, у такому разі більш жорсткою буде й позиція Сполучених Штатів Америки, Канади та Великої Британії, тому росіяни точно потраплять під міжнародну ізоляцію.

"Тому я не вірю в реальну загрозу з боку Російської Федерації. Їм це не вигідно... Проросійська і прорадянська ідеологія більше не панує в Україні, шансів у неї немає", - впевнений він.

Вас також можуть зацікавити новини