Росіяни не захоплять Київ, вважає екс-посол Штатів / ілюстративне фото УНІАН

Немає ніяких шансів на те, щоб Російська Федерація захопила столицю України – Київ.

У Києві люди будуть не просто боротися за Україну, а і за своє житло, розповів колишній посол нашої держави в США Валерій Чалий в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, те ж саме можна сказати й про інші українські міста.

Відео дня

"…Київ… там не перекриєш ніякий підхід, стільки входів у Київ – що не перекриєш. Тут люди будуть боротись не просто за свою країну, а за свою квартиру, за свій дім, розумієте… Ніяких шансів, шансів от просто… нуль, щоб Київ забрати росіянам…", – заявив співбесідник.

Валерій Чалий прогнозував, що зіткнення з РФ відбудеться, але не повномасштабне. На його думку, російську сторону може зупинити пакет санкцій.

Загроза вторгнення Росії в Україну – що потрібно знати

Раніше видання Spiegel написало, що Центральне розвідувальне управління США та американські військові оприлюднили термінове попередження союзникам по НАТО. ЗМІ дізналися, що Росія здатна атакувати Україну 16 лютого.

Водночас агентство Bloomberg писало, що нова агресія Росії проти України може стартувати 15 лютого. 

Нагадаємо, російська сторона загострила ситуацію на кордоні з Україною восени 2021 року. 

Очільник Міноборони України Олексій Резніков говорив, що вздовж всього кордону України з боку РФ, Білорусі й тимчасово захоплених територій знаходяться 140 тисяч військових.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявляв, що російських військ біля українського кордону недостатньо для повномасштабного вторгнення.

Варто зазначити, що 10 лютого у Білорусі розпочалася активна фаза російсько-білоруських військових навчань. Навчання мають завершитися 20 числа.

Низка країн Заходу попереджали, що у разі нового вторгнення в Україну на Росію чекають серйозні санкції.

РФ вже йшла на агресію проти України – у 2014 році захопила Крим та вдерлася на частину Донбасу.

Вас також можуть зацікавити новини: