Добкін назвав Путіна найсильнішим лідером / фото УНІАН

Скандальний екс-нардеп і колишній кандидат у мери Харкова Михайло Добкін заявив, що поважає президента країни-агресора Володимира Путіна.

Про це він сказав у інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Відповідаючи на пряме запитання Гордона, Добкін сказав: "Звичайно, поважаю. Я поважаю Путіна поза Україною. Він найсильніший лідер, який Росію з колін підняв до стану, коли з нею почали рахуватися. Ще не поважати, але рахуватися".

Відео дня

Читайте такожДобкін майже за півмільйона гривень викупив орден з монумента у Львові (фото)

Він додав, що поважає також Олександра Лукашенка. "Хоча я вважаю, що 26 років у кріслі - перебір. Готуй наступника", - додав він.

На уточнююче запитання, чи поважає він Путіна як громадянин України, Добкін не дав прямої відповіді: "Це наша національна трагедія. Ми постійно намагаємося якимось чином висловлювати або питати один одного ставлення до чужих для нашої країни політиків...".

Говорячи про окупацію Росією українських територій, Добкін засумнівався в тому, що їх відібрали. 

"Відібрати можна, коли людина щось захищає... Хто віддав життя за Крим?",- заявив він.

Чим відомий Михайло Добкін

  • 16 липня Добкін, який раніше був народним депутатом від Партії регіонів і "Опозиційного блоку", заявив про намір балотуватися в мери Києва.
  • Пізніше Добкін записав відео, на якому постав в образі брутального байкера: поголений налисо і на мотоциклі він під'їхав до монумента засновникам Києва. На тлі звучить культова для киян пісня "Як тобі не любити, Києве мій". Але один з рядків у цій пісні переробили: "Як тобі не любили, Києве мій".
  • 23 вересня стало відомо, що Добкін передумав йти в мери Києва, вирішивши балотуватися в Харкові. Згодом він знявся і з виборів у Харкові на користь чинного мера.
  • Екс-"регіонал" вже був мером Харкова в 2006-2010 роках.