У кампанії стимулювання Ізраїлю посилити військову підтримку Києва є "таємна зброя", поділився дипломат / фото ua.depositphotos.com

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що у його кампанії, спрямованій на те, щоб ізраїльська влада посилила військову підтримку нашої держави, є "таємна зброя".

"Таємною зброєю" є посол США в Ізраїлі Том Найдс, розповів український дипломат в інтерв’ю американському виданню The Hill.

Посол України поділився, що зустрічається з Найдсом щотижня.

Відео дня

За словами Корнійчука, Штати - єдина держава, до якої прислухається Ізраїль. 

"Я жартую, але я називаю його нашою "таємною зброєю". Ось чому ми обговорюємо різні заходи підтримки, і знову ж таки, нам потрібно змінити цю головну тенденцію, яка відрізняє позицію Ізраїлю від решти демократичного світу, і розширити військово-технічне співробітництво", - заявив український посол.

Співпраця України та Ізраїлю під час війни з Росією - найважливіші новини

18 жовтня очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Київ відправить Ізраїлю офіційну ноту з проханням невідкладно передати системи протиповітряної оборони. Таку заяву міністр зробив після того, як РФ здійснила масовані атаки на українські об'єкти критичної інфраструктури, зокрема, іранськими дронами-камікадзе.

21 жовтня прем'єр Ізраїлю Яїр Лапід заявив, що держава не постачатиме Україні озброєння.

24 числа президент Володимир Зеленський закликав Ізраїль допомогти нашій країні та визначитись: він з демократичним світом, чи заплющує очі на російський терор.

26 жовтня український лідер розповів, що українська та ізраїльська розвідки почали співпрацю, але цього замало.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого, країни заходу, зокрема США та держави-члени Євросоюзу, активно надають Києву військову допомогу.

Вас також можуть зацікавити новини: