Олександр Дубінський / фото УНІАН

У чотирьох об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) Київської області почалася робота над створенням п’ятирічних планів розвитку.

За словами голови Київської обласної організації «Слуга народу» Олександра Дубінського, всі потенційні кандидати на голів ОТГ від партії мусять до початку вересня спільно з громадами напрацювати та публічно узгодити ці плани. 

Він пояснив, що це новий підхід до створення проекту розвитку громади: план має бути написаний кандидатом із врахуванням побажань та наказів від представників ОТГ: «Влада повинна звітувати перед громадою саме на підставі виконання цих планів».

Відео дня

7 липня Олександр Дубінський зустрівся з представниками Гребінківської ОТГ та представив можливого майбутнього кандидата від «Слуги народу» на посаду голови ОТГ – голову селищної ради Гребінок Наталію Збаращенко.

9 липня Дубінський провів дві таких зустрічі – у Вишневій та Козинській ОТГ. У Вишневій ОТГ він представив потенційного кандидата на її голову, чинного мера міста Вишневе Іллю Дікова. В Козинській ОТГ ймовірним кандидатом на голову є голова селищної ради Козина Валерій Гартік.

10 липня  нардеп під час зустрічі з представниками Бучанської ОТГ представив потенційного кандидата на її голову – чинного мера Бучі Анатолія Федорука.

Усі потенційні кандидати від «Слуги народу» на голів Гребінківської, Вишневої, Козинської та Бучанської ОТГ мають спільно з громадами до кінця серпня закінчити роботу над планами та у вересні провести публічні обговорення.

Наразі всі бажаючі вже заповнили накази, в яких виклали бачення розвитку своїх громад. Також пропозиції та побажання збирають потенційні кандидати на голів громад та передвиборчі штаби «Слуги народу».