Джонсон приїхав до Києва / фото Facebook/Boris Johnson

Проведення мирних переговорів України з Росією на даний момент стало б катастрофою для всього світу.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на брифінгу у Києві, пише РБК-Україна.

Він зазначив, що люди завжди кажуть про ризик розпаду Заходу, про руйнування його єдності. Після відвідування саміту G7 та саміту НАТО Джонсон впевнений, що зараз єдність Заходу є неперевершеною і, на його думку, вона буде зберігатися.

Відео дня

"Є певна логіка у тій позиції, в якій ми опинилися, тому що зараз немає перемовин, немає пропозицій. Путін не пропонує переговори, і навіть якби була така пропозиція, я не бачу за яких обставин українці б погодилися на ці перемовини. З огляду на агресію, на тиранію, яка відбувається в Україні, подібні перемовини були б катастрофою для всього світу", - сказав Джонсон.

Прем'єр Британії сказав, що Захід має позбавитися від залежності від російського газу. На його думку, це буде величезною геополітичною зміною для Європи і катастрофою для Путіна.

Він також зазначив, що позиція Путіна з часом слабшає.

"Так, будуть складні місяці, так, ми маємо продовжувати пояснювати населенню, чому настали складні часи, але ми здолаємо їх, і ми здолаємо їх у єдності", - додав Джонсон.

Зазначимо, нещодавно президент Зеленський заявив, що переговори з РФ - це не діалог, а ультиматум з боку Росії, а в разі проведення "референдумів" переговори з Україною для РФ будуть закриті.

Вас також можуть зацікавити новини: