Жан-Ів Ле Дріан / фото УНІАН

Міністр Європи і закордонних справ Французької Республіки Жан-Ів Ле Дріан та міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок мають намір відвідати Україну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ле Дріан сказав на спільній прес-конференції з віце-президентом Європейської комісії, високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем після неформальної зустрічі глав МЗС країн-членів ЄС у місті Брест (Франція).

Глава МЗС Франції заявив про чітку налаштованість докласти максимальні зусилля на усіх майданчиках, в тому числі у нормандському форматі, для дипломатичного урегулювання, і зокрема, Франція і Німеччина продовжать брати участь у процесі, покликаному забезпечити виконання Мінських домовленостей.

Відео дня

"Я і Анналена Бербок розмовляли про це і домовились, що ми відвідаємо Україну невдовзі. Я думаю, що Анналена Бербок відвідає Україну у понеділок, і ми, Франція і Німеччина, спільно відвідаємо лінію розмежування і Київ", - сказав Ле Дріан.

Читайте такожУ ЄС назвали десять ключових принципів стосовно Росії

Як повідомляв УНІАН, Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 17 січня завітає з візитом до Києва на запрошення глави Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби.