У Telegram-каналі ChausUA з'явилося відео з назвою "Гран привіт!" / фото УНІАН

Колишній український суддя Микола Чаус, який в березні зник у Молдові та, ймовірно, був викрадений, з'явився в новому відео.

Ролик із підписом "Залишилося 10 годин..." був опублікований в Telegram-каналі "ChausUA Микола Чаус" вранці 19 травня.

"Як говорив раніше, найближчим часом я маю намір з'явитися в Україні та разом зі своїми адвокатами дати відповіді на всі питання, зокрема й на ті, які так цікавлять українське суспільство, НАБУ і ДБР. Упевнений, це також можна простежити з останніх публікацій і сюжетів, що люди, причетні до мого викрадення у 2016 році, бояться мого повернення", - зазначив суддя.

Відео дня

На відео Чаус заявив, що передасть зібрані за кілька років матеріали про людей, причетних до його викрадення, своїм друзям, щоб ті їх опублікували, адже переживає за життя себе і своїх рідних.

"Вони зроблять все, щоб я замовк. А знаючи їх можливості, зокрема й фінансові, я переживаю за своє життя і життя своїх рідних. Тому я вирішив передати моїм друзям свої рукописні записи і зібрані мною за ці роки матеріали щодо цих осіб для подальшого опублікування. Справжність і автентичність матеріалів підтверджую. Прошу правоохоронні органи України поставитися з усією відповідальністю до даного матеріалу, попри посади, статус і прізвища осіб, зазначених у ньому. Слава Україні", - сказав Чаус.

На відео помітно, що екс-суддя читає написаний текст.

При цьому сам файл відеозапису має назву "Гран привіт!", що може відсилати до Олександра Грановського, якого пов'язують з організацією втечі Чауса з України у 2016 році.

скріншот, УНІАН

Читайте такожПранкер показав листування з дружиною судді Чауса від імені екс-нардепа з БПП (фото)Зникнення екс-судді Чауса в Молдові