Міністрам заборонили соцмережі на роботі / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський розповів, як міністрам з уряду Олексія Гончарука було заборонено користуватися соціальними мережами в робочий час.

Про це він сказав в інтерв'ю УП.

За словами президента, формуванням Кабміну займався він з Гончаруком, до якого була довіра. Відповідаючи на питання, що стало причиною рішення про відставку, президент сказав:

Відео дня

Читайте такожЗеленський розповів, чи пропонував Авакову піти у відставку

"Спочатку вони почали ховатися від медіа. Тому що вони всі молоді і всі боялися. По-друге, вони одразу почали загравати перед аудиторією в Facebook. Це неправильно. Тому що в країні живуть різні люди, і не тільки користувачі Facebook. Вони загравали з цими людьми: ой, як на них подивилися, скільки у них лайків, почалася вся ця історія".

"Я зустрівся з Льошею і сказав: "Слухай, нам потрібно працювати. Ми забороняємо міністрам упродовж робочого дня користуватися Facebook і іншими соціальними мережами. Треба роботу робити. Що за ігри? Що відбувається, що це за піонер-табір?", - розповів Зеленський.

Читайте такожЗеленський каже, що "врятував" Андрія Богдана від влади

Він уточнив, що не всі члени Кабміну зрозуміли таке рішення. 

"Деякі міністри це зрозуміли, а деякі не зрозуміли в чому справа, і реформи робили так, щоби у Facebook сказали їм "Клас". А що відбувається на вулицях нікого не цікавить", - сказав президент.

Коментуючи своє ставлення до екс-прем'єра, президент пояснив, що воно нормальне.

"І ми казали: "Ти повинен бути міцнішим. Не бійся людей, говори з людьми, іди на ефіри, нічого не бійся. Але роби те, що ти повинен робити. Ти не можеш збільшувати тарифи людям не через те, що це популізм. Будеш збільшувати, коли піднімеш їм мінімалку. Хоч трішки зроби щось, якісь реформи, а потім поговоримо про тариф", - пояснив він.