Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві закордонних справ Ірану заявили, що готові провести переговори з Україною, в будь-який зручний для неї час, щодо "чорних скриньок" і виплати компенсацій сім'ям загиблих через збиття авіалайнера "Міжнародних авіаліній України" над Тегераном.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Ірану з міжнародних та правових питань Мохсен Бахарванд на зустрічі з послом України в Ірані Сергієм Бурдиляком у вівторок, пише УП із посиланням на іранське інформагентство Tasnim.

За даними агентства, український дипломат привітав таку пропозицію і пообіцяв негайно передати цю інформацію компетентним органам в Україні. За його словами, пізніше українська сторона поінформує Іран про своє рішення.

Відео дня

Читайте такожІран запропонував Україні "меморандум про взаєморозуміння" через збиття літака МАУ

"На зустрічі заступник міністра закордонних справ Ірану підкреслив, що він готовий провести переговори з українськими офіційними особами в будь-який час і в будь-якому місці, визначеному українцями, в найкоротші можливі терміни, щоб негайно вирішити питання щодо "чорних скриньок" літака, виплати компенсацій сім'ям загиблих і інші питання, пов'язані з трагедією", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

Через три дні президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

3 лютого директор з розслідування нещасних випадків в іранській Організації цивільної авіації Хасан Резайфар заявив, що Іран більше не ділитиметься з Україною доказами у справі щодо збиття літака МАУ через те, що дані розслідування "злили" українським ЗМІ.

Читайте такожВ Ірані назвали винного у збитті українського літака МАУ

Країни-учасниці Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи літака МАУ заявили, що вимагають від Ірану негайно передати групі "чорні скриньки" зі збитого лайнера.

14 лютого міністр закордонних справ Ірану заявив, що Іран не має наміру віддавати "чорні скриньки" зі збитого літака МАУ, але й не розшифровуватиме їхніх даних без участі зацікавлених сторін.

На початку червня в Тегерані заявили, що іранське розслідування за фактом збиття українського пасажирського літака іранськими ракетами в січні "майже завершено". Там не вважають, що чорні скриньки літака містять яку-небудь "важливу інформацію".