Леоніда Кравчука запросили на зустріч до Зеленського / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський проводить ряд консультацій щодо кандидатури нового глави української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомляється на Telegram-каналі Офісу президента.

"Президент України проводить ряд консультацій. Як завжди, він дуже ретельно підходить до вибору кандидатури на посаду керівника української делегації в Тристоронній контактній групі. Глава держави вже заявив, що від цього залежить суверенітет нашої країни. Тому президент цікавиться думкою різних експертів, порівнює позиції", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що конкретну пропозицію Зеленський зробить кандидату, який найкраще відповідатиме всім вимогам.

"Нині роль глави української делегації в ТКГ надзвичайно важлива, адже ми починаємо новий організаційний етап, який передбачає забезпечення сталого перемир'я та спроби переформатувати й посилити наші переговорні позиції в межах Мінського формату", - зазначили в ОП.

Як розповів Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "НАШ", 30 липня він прийде до Офісу президента.

Імовірно, розмова стосуватиметься призначення Кравчука на посаду голови української делегації на мінських переговорах у Тристоронній контактній групі.

"Я думаю, що це буде завтра тому, що я маю інформацію про те, що мене на 11:30 запрошують в Офіс президента. І це буде розмова навколо цього питання", - розповів Кравчук.

Читайте такожКравчук прокоментував свою можливу участь у переговорах щодо Донбасу

За його словами, Кучма пішов з мінського процесу через те, що втомився.

Щодо ще одного кандидата на посаду голови ТКГ від України віце-прем'єр-міністра Олексія Резнікова, Кравчук сказав коротко: "Він знає проблему. І я сприйму так як належить, якщо буде указ про призначення Резнікова".

Як повідомляв УНІАН, 28 липня стало відомо, що екс-президент Леонід Кучма вирішив припинити участь в роботі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Нинішній глава держави Володимир Зеленський зауважив, що він з повагою ставиться до рішення Кучми і подякував йому за роботу на чолі української делегації в ТКГ.

29 липня президент повідомив, що на посаду нового глави делегації України в ТКГ розглядаються кандидатури чинного першого заступника голови української делегації, віце-прем'єр-міністра України Олексія Резнікова, першого президента України Леоніда Кравчука та ще декількох осіб.