фото REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував наказ президента РФ Володимира Путіна перевести ядерні сили Російської Федерації в "особливий режим бойового чергування".

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав під час онлайн-брифінгу для іноземних журналістів.

Глава МЗС звернув увагу, що наказ президента РФ Володимира Путіна про переведення ядерних сил "в особливий режим бойового чергування" з'явився невдовзі після оголошення готовності делегацій України та РФ зустрітися на українсько-білоруському кордоні.

Відео дня

"Ми бачимо це оголошення, цей наказ як спробу збільшити ставки і створити додатковий тиск на українську делегацію. Але ми не будемо піддаватися на цей тиск. Ми підійдемо до цих перемовин з дуже простою позицією: ми їдемо туди, щоб почути, що Росія має сказати, і ми скажемо їм, що ми думаємо про це все. Ми готові обговорювати те, як зупинити війну і деокупувати наші території. Повна зупинка. Якщо наказ президента Путіна перевести в особливий режим його ядерне озброєння є прямою загрозою, аби застосувати це ядерне озброєння проти України, тоді у мене просте повідомлення: це буде катастрофа для світу, але це нас не зламає", - наголосив Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, перемовини відбудуться фактично на нейтральній стороні, на нейтральній смузі між Україною та Республікою Білорусь по річці Прип'ять. Українську делегацію представлятимуть представники Офісу президента та Міністерства закордонних справ.

Вас також можуть зацікавити новини: