В ЄС конфіденційно обговорили ескалацію навколо України / REUTERS

Голови держав і урядів країн-членів Європейського Союзу неформально обговорили ситуації з нарощування Росією військових сил біля кордону України.

Про це повідомляє речник президента Європейської Ради Баренд Лейтс у Twitter.

"Неформальна зустріч членів Європейської Ради щодо стану останніх подій у зв’язку з Росією і Україною завершилась", - повідомив Лейтс.

Відео дня

Деталей переговорів наразі не повідомляють.

Як повідомляв УНІАН, менше години тому Лейтс повідомив про початок конфіденційних перемовин. Речник зазначив, що дискусія відбувалася без електронних пристроїв, аби забезпечити конфіденційність зустрічі.

Як повідомляв УНІАН, 15 лютого президент США Джо Байден оголосив, що Росія стягнула до кордонів України понад 150 тис. озброєних військових.

16 лютого генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Росія й надалі тримає величезні воєнні сили на кордоні України, готові до вторгнення.

Раніше віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявляв, що якщо дипломатія у перемовинах з РФ зазнає невдачі, міжнародна спільнота швидко і рішуче відреагує. Зокрема, якщо відбудеться російська агресія проти України за участю військ, стягнутих до українського кордону, проти Росії будуть запроваджені санкції.

Вас також можуть зацікавити новини: