Тетяна Плачкова / фото УНІАН

Народний депутат від опозиційної платформи-за життя Тетяна Плачкова у себе на Фейсбук поділилася враженнями від позачергового засідання парламенту відразу після Дня Незалежності.

За словами Плачкової, депутатів зібрали під приводом змін до бюджету для підвищення з 1 вересня мінімальної зарплати, але, на її думку, насправді головною метою було ратифікувати кабальний Меморандум з Євросоюзом для отримання чергового кредиту.

«Прикриваючись турботою про мінімалку, Зе-влада знову за скороченою процедурою дала згоду на нову порцію боргу від ЄС і ратифікувала з ним Меморандум про чергову макрофінансову допомогу в 1,2 млрд євро на 15 років. Популізм напередодні виборів в надії на те, що за 277 грн люди пробачать їм війну, злидні, кризу управління, розвалену медицину, продаж землі, безправ'я і підлещування перед іноземними кредиторами», – написала Тетяна Плачкова.

Відео дня

Народний депутат зазначила, що всіх громадян України знову заганяють у чергову фінансову кабалу – на покоління вперед. При чому, за її словами, в порівнянні з умовами цього меморандуму меморандум з МВФ «просто відпочиває».

"Іноземців посадять контролювати не тільки "Нафтогаз" і Нацбанк, а й інші держпідприємства, а також медичні закупівлі, всю судову систему. А разом з цим підвищать ціну на газ і, як наслідок, комунальні тарифи. У нас вже є НАБУ, САП, НАЗК і ДБР. Але для чогось потрібно ще створити Агентство з розслідування економічних злочинів - ще один даремний орган, куди можна буде направляти мільйони бюджетних коштів. Ви чули хоч про одне дієве антикорупційне розслідування?» - обурилася політик.

Тетяна Плачкова підкреслила, що вимоги, на які погодилися всі, хто на наступний після святкування незалежності День натиснув зелену кнопку, є грубим втручанням у внутрішні справи України, нехтуванням принципами її суверенності та незалежності.