Зустріч радників глав "нормандської четвірки" не відбудеться \ УНІАН

Зустріч радників глав держав у "нормандському форматі", яка була намічена на 28 серпня, скасована.

Читайте такожМаас озвучив тими, які обговорювати глави МЗС "нормандської четвірки" у вересні

Про це РБК-Україна повідомило інформоване джерело.

Відео дня

Раніше всі сторони - Україна, РФ, Німеччина і Франція - заявляли, що йде підготовка до цієї зустрічі. Зокрема, президент Володимир Зеленський підтвердив дату зустрічі радників глав держав "нормандської четвірки".

Також про підготовку до зустрічі радників "нормандської четвірки" заявляли в Російській Федерації.

Між тим, як офіційно уточнили у Телеграм-каналі Офісу президента, зустріч радників лідерів держав – учасниць "нормандського формату", яка мала відбутися 28 серпня в Парижі, переноситься у зв’язку з відрядженням радника президента Франції Еммануеля Бонна. "Про нову дату зустрічі буде повідомлено додатково", - зазначається у повідомленні.

Зустріч радників глав "нормандської четвірки":

  • Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук говорив, що керівник офісу президента України Андрій Єрмак братиме участь у зустрічі політичних радників лідерів "нормандської четвірки".
  • 30 липня заступник глави Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який курирує український напрямок У Кремлі, написав листа раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель з копіями для представників Франції та України (зокрема, голові офісу президента Андрію Єрмаку). Він назвав переговори щодо Донбасу на рівні радників безглуздими.