Ілюстрація REUTERS

9 суддів Окружного адмінсуду Києва, що фігурують підозрюваними у справі щодо захоплення влади, викликають на допити до слідчих Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Відповідні повістки оприлюднені на сайті бюро.

Читайте такожФедині вручили обвинувальний акт у справі про погрози Зеленському

Відео дня

Зокрема, у рамках кримінального провадження №22020120000000019 на допити викликаються голова ОАСК Павло Вовк - на 3 та 6 серпня, його заступник Євген Аблов - на 3, 20 та 25 серпня; суддя-спікер ОАСК Богдан Санін - на 3 та 19 серпня; суддя ОАСК Олексій Огурцов - на 3 серпня; громадянин Сергій Остапець - на 3 серпня; заступник голови ОАСК Володимир Келеберда - на 3 та 6 серпня.

Суддя ОАСК Ігор Погрібніченко викликається - на 3 та 6 серпня, громадянин Микола Сірош - на 3 серпня; суддя ОАСК Ігор Качур - на 3,4 та 7 серпня.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня в ОАСК заявили, що в будівлі суду проходять обшуки у "справах Майдану". Обшуки також проходили в Державній судовій адміністрації.

Згодом журналіст Юрій Бутусов повідомив, що НАБУ пред'явило підозру в створенні злочинної організації та захопленні влади голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'ятьом суддям і керівнику Держсудадміністрації Зиновію Холоднюку.

Цю інформацію підтвердили в НАБУ та зазначили, що триває процес вручення підозр ще 4 особам.

У САП уточнили, що судді Окружного адмінсуду Києва, яким детективи НАБУ повідомили про підозру, ухвалювали замовні рішення у власних інтересах та в інтересах політичних і бізнес-кіл.