Олексій Любченко / фото прес-служба ДПС

Нацагентство з питань держслужби допустило Олексія Любченка до конкурсу на посаду голови Державної податкової служби всупереч відкритій кримінальній справі, підозрам у розкраданнях і численним скаргам бізнесу.

Про це в Facebook заявив політолог Олексій Голобуцький.

Нагадаємо, Кабмін призначив Любченка головою ДПС у квітні 2020 року на період дії карантину. 18 березня 2021 року КМУ оголосив конкурс на посаду голови податкової. До відбору допущено 9 кандидатів, включаючи Любченка. Наприкінці січня ДБР відкрило проти нього кримінальну справу.

Відео дня

"Його перебування на цій посаді - взагалі нонсенс, тому що раніше його звинувачували в організації мільярдних (!) "скруток" і в численних зловживаннях. Любченко - класичний, зразковий "орел Януковича", людина наближена до Захарченка, яка чомусь не потрапила під люстрацію", - пише Голобуцький.

Він також додав, що за сприяння голови Держфінслужби Вадима Мельника Любченко відтворює впізнаваний "стиль" сім'ї Януковича: тиснуть на регіональних податківців, які своєю чергою вичавлюють з бізнесу останнє. При цьому Голобуцький зазначив, що Нацкомісія може "не помічати" скарги з боку бізнесу, однак ігнорувати кримінальну справу не вийде.

"Цікаво, що ще має статися, щоб влада нарешті звернула увагу на такого "кадра" і посунула його з посади на відповідне місце - в СІЗО СБУ? Невже немає нікого кращого учасника банди Януковича", - пише блогер.