Біля ДБР встановили картини з обличчями персоналій української політики / Фото УНІАН

Біля входу до Державного бюро розслідувань, куди прийшов на допит п’ятий президент Петро Порошенко у справі щодо обставин переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю 43 картин всесвітньо відомих художників, його прихильники розмістили свою «виставку картин».

Як передає кореспондент УНІАН, Порошенка прийшли підтримати кілька десятків активістів, а також народні депутати з його фракції, у тому числі Олексій Гончаренко та Артур Герасимов.

Читайте такожКартинний скандал. Що цікавого для ДБР є у колекції картин Петра Порошенка

Відео дня

Вони на репродукціях всесвітньо відомих полотен домалювали обличчя президента Володимира Зеленського, генерального прокурора Ірини Венедіктової, заступника директора ДБР Олександра Бабікова, а також інших провладних політиків.

За словами активістів, таким чином вони вирішили показати «любов ДБР до мистецтва».

Порошенко перед візитом до ДБР заявив, що чисельні кримінальні справи, за якими його викликають на допити, це спроба відволікти його від політичної діяльності і залякати.

«Але насправді влада знаходиться у відчаї і безсиллі», - вважає Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 червня, об 11:05 Порошенко разом з адвокатами прийшов на допит до ДБР. Слідчі дії стосуються кримінального провадження, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників.