Разумков не виключає, що парламент у листопаді може розглянути законопроект про референдум / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не виключає, що парламент у листопаді може розглянути в другому читанні законопроект про референдум.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на питання, коли ВР може ухвалити закон про референдум та продовжити дію закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Читайте такожЗеленський назвав перше питання із всеукраїнського опитування 25 жовтня (відео)

Відео дня

"Щодо законопроекту про загальнонаціональний референдум, про народовладдя... Зараз він готується до другого читання. Я думаю, що найближчим часом, можливо, навіть у листопаді... Він один з пріоритетних, це президентський законопроект, визначений як невідкладний. Тому як тільки він буде готовий, будемо розглядати", - сказав Разумков.

Стосовно розгляду законопроекту про так званий «особливий статус» Донбасу спікер зазначив: "Будемо дивитися. Якщо буде необхідність, Верховна Рада завжди зробить все, що вона повинна зробити".

Законопроект про референдум в Україні

  • 9 червня 2020 року президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект "Про народовладдя через всеукраїнський референдум" (№3612). Проектом пропонується запровадити електронні процедури під час організації та проведення всеукраїнського референдуму, в тому числі електронне голосування.
  • 18 червня ВР ухвалила законопроект у першому читанні.
  • 14 вересня перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук повідомив, що до законопроекту про референдум подано 1 тис. 222 поправки.
  • 16 вересня профільний Комітет Верховної Ради рекомендував парламенту розглянути та ухвалити в другому читанні й в цілому проект закону "Про народовладдя через всеукраїнський референдум".
  • 13 жовтня Стефанчук висловив думку, що депутати у листопаді можуть розглянути законопроект про референдум.