Шмигаль пояснив, чому безпека країни стане пріоритетом номер один \ фото УНІАН, Ковальчук Віктор

Після завершення цієї війни України з РФ безпека стане для нашого суспільства пріоритетом номер один.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час прес-конференції в Києві.

"Безумовно, після завершення цієї війни, я переконаний, що, попри всі обнадійливі і надихаючі наші очікування, безпека має стати і стане для нашого суспільства пріоритетом номер один", - заявив Шмигаль.

За його словами, це і армія, це і безпека життєдіяльності, починаючи від шкіл, лікарень, місць масового скупчення, торгових центрів.

"Модель Ізраїлю – на вході в кожне приміщення, де скупчуються люди, є охорона, в деяких є рамки, які не дозволяють проносити зброю. Все це нас чекає, над цією концепцією ми працюємо... І тут можна ще поєднати із ветеранською політикою. Коли у нас буде від півмільйона до понад мільйон ветеранів, які пройшли військові дії, мають відповідні навички - і це може бути місцем їх майбутньої праці, де вони будуть продовжувати забезпечувати безпеку нашого суспільства в різних ролях та на різних позиціях", - пояснив Шмигаль.

Також він зазначив, що в громадських спорудах та житлових будівлях мають бути укриття.

"Тому що Росія, як наш сусід, нікуди не подінеться, і наступні десятки років ми будемо жити з відчуттям небезпеки з їх сторони. Тому ми маємо бути готові, щоб почувати себе впевнено", - наголосив глава уряду.

Крім того, в рамках забезпечення безпеки населення мова йде і про удосконалення системи сповіщення.

Як повідомляв УНІАН, 13 вересня стало відомо, що кілька країн не потрапили до списку потенційних гарантів безпеки України. Зокрема, Офіс президента не згадав Індію, Китай і Росію, як членів основної групи країн-союзників і потенційних гарантів безпеки України. 

Вас також можуть зацікавити новини: