Засідання РНБО відбулося 4 червня / фото УНІАН

Рада національної безпеки і оборони в таємному режимі розглянула питання поглиблення інтеграції України з НАТО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу після засідання повідомив Секретар РНБО Олексій Данилов.

"Друге питання на порядку денному сьогодні було Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України в Організацію Північноатлантичного договору (НАТО)", - заявив Данилов і додав, що це питання розглядалося в таємному режимі.

"Прийняті всі рішення. Рішення приймалися одноголосно", - сказав Данилов.

Україна і НАТО 

Як повідомляв УНІАН, 9 лютого генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що наближення України до членства в Альянсі залежить від реформ. Зокрема, Україна повинна зміцнювати демократичні інститути, боротися з корупцією, вводити демократичний політичний контроль над ЗСУ.

"У 2008 році НАТО прийняло рішення про членство України. Ми дотримуємося цього рішення і всіх наступних рішень, які з'явилися після цього саміту», - запевнив Столтенберг.

13 квітня він заявив, що Російська Федерація не має ніякого права забороняти Україні рух до членства в Альянсі.

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Axios, яке вийшло на американському каналі HBO, заявив, що Україна хоче бути рівноправним членом НАТО.

«Це одне з найважливіших питань безпеки - тієї самої безпеки, про яку говорить президент США Джо Байден. У такому випадку у мене є дуже просте запитання: пане Президенте, чому ми досі не в НАТО?» - запитав Зеленський.

Глава держави висловив сподівання, що за роки правління Байдена Україна і США увійдуть у новий етап відносин, що посилить безпеку нашої держави.

5 березня віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що зараз щонайменше 14 з 30 країн-членів НАТО готові перевести в практичну площину політику «відкритих дверей» для України.