Російський політолог пояснив плани Путіна щодо ОРДЛО / фото facebook.com/pg/mva.gov.ua

Москва не може приєднати окуповані райони Донбасу до РФ з цілої низки причин.

Таку думку в інтерв’ю «Обозревателю» висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

Перш за все, на думку експерта, це буде факт іредентизму – сепаратизму за підтримки сусідньої держави, – який ляже ще одним каменем на шию путінської вертикалі.

Відео дня

Читайте такожВосени у Росії будуть сприятливі умови для вторгнення в Україну - генерал-лейтенант США

«Приєднувати ці території Путін не буде. Крім того, що це пов'язано з великою кількістю дипломатичних і яких завгодно ще втрат, це ще й важливо з економічної точки зору. Це чорна діра, де живе 2-3 мільйони людей, яка виробляє те, що не потрібно – вугілля в Росії і свого завались, попит на нього падає», – пояснив політолог.

Він вважає, що для Путіна «ідеальний варіант» – залишення цієї території в підвішеному стані. «Щоб це була зона впливу Москви, а платив за розбиті тарілки Київ. При тому, що там буде повністю залежне від Кремля керівництво, вони голосуватимуть так, як треба Москві», – зазначив Орєшкін.

Експерт вважає, що Путіну не вигідно сприяти реінтеграції ОРДЛО в Україну.

«Це ж для Путіна смерть. Якщо Донбас повернеться, то всі скажуть, що він боягуз, слабак, баба. І весь його мілітаристський патріотичний електорат глибоко розчарується. Тому буде так – ні два, ні півтора», – додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що Мінські угоди багато в чому уже не актуальні, тому їх варто переглянути.