Ситника призначив Порошенко у квітні 2015 року / фото УНІАН

Велика палата Конституційного суду на пленарному засіданні у формі письмового провадження розпочне розгляд справи за конституційним поданням 51 народного депутата щодо конституційності указу президента про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро.

Читайте такожСитника звинуватили в прикритті свого кума Калужинського від кримінальної відповідальності за вбивство (документ)Як повідомляється на сайті КСУ, народні депутати оскаржують конституційність указу президента від 16 квітня 2015 року № 218/2015.

Автори клопотання зазначають, що президент, призначивши Ситника, вийшов за межі своїх конституційних повноважень та порушив встановлену ч.4 ст.5 Конституції заборону узурпації державної влади.

Відео дня

Крім того, народні депутати вважають, що видання указу суперечить положенням ч.2 ст.6, ч.2 ст. 8, ч.2 ст.19, п.31 ч.1 ст.106 Конституції, які містять вичерпний перелік повноважень президента та зобов’язують видавати акти на підставі Конституції.

Засідання заплановане на 10:00 9 липня.

Довідка УНІАН. Ситник був призначений на посаду директора НАБУ у квітні 2015 року тодішнім президентом України Петром Порошенком.