При цьому керівник ОП зазначив, що вважає звинувачення щодо Сивоха несправедливими / фото УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що Сергій Сивохо вчинив неправильно, коли закликав миритися з людьми з окупованого Донбасу, бо не зважав на загальні настрої суспільства.

Про це він розповів в інтерв’ю Лівому берегу.

При цьому він зауважив, що не має жодного відношення до «платформи примирення», але переконаний, що Сивохо був у своїх намірах щирий.

Відео дня

Читайте також"Наша команда в Донецьку": Сивохо заявив, що його однодумці поклали квіти на 9 травня в окупованому місті

«Багато у цій платформі було зроблено дуже коряво. Що і призвело до таких плачевних результатів», – сказав він, уточнивши, що не знає, хто брав у цьому участь.

«Крім того, важливо думати про те, як ти говориш. В Україні більш ніж 13 тисяч родин утратили своїх близьких. Прийти їм сказати: «Нумо мирімося» – це неправильно. Гнів та обурення були справедливі. Але я впевнений, знаючи Сергія, що він це робив без злого наміру», – додав Єрмак.

При цьому керівник ОП зазначив, що вважає звинувачення щодо Сивоха несправедливими. Також Єрмак упевнений, що Сивохо «реконструюється в якійсь іншій іпостасі».  

Як повідомляв УНІАН, 12 березня під час презентації Національної платформи примирення і єдності у виставковому центрі "Парковий" у Києві сталася бійка, в ході якої штовхнули Сивоху.

15 осіб доставили в Печерське управління поліції для встановлення особистих даних і надання пояснень. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

16 березня стало відомо, що 19 народних депутатів від "Слуги народу" просять секретаря РНБО Олексія Данилова звільнити Сивоха з посади його позаштатного радника.

30 березня Сивоха звільнили із Ради національної безпеки і оборони.