Гроші мають витратити на зміцнення ЗСУ / Ілюстрація / REUTERS

Міністерство оборони США затвердило другу частину безпекової допомоги Україні у розмірі 150 мільйонів доларів. 

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Twitter.

"Важливі новини від наших партнерів. Міноборони США затвердило другу частину безпекової допомоги у 2021 році на $150 млн. Вдячний Білому дому за надзвичайно важливий внесок у зміцнення обороноспроможності армії та збереження життів наших вояків", - написав Зеленський. 

Відео дня

Читайте такожУ США відкриється ще одне генеральне консульство УкраїниЦі гроші мають витратити на навчання, обладнання та консультації, щоб допомогти Збройним силам України зберегти територіальну цілісність країни, захистити кордони та поліпшити взаємодію з НАТО. 

На сайті Міноборони США відзначається, що Україна цього року досягла достатнього прогресу в оборонних реформах, як того вимагає Закон про дозволи національної оборони.

Безпекова допомога Україні від США

  • Департамент оборони Сполучених Штатів Америки виділяє Україні допомогу на безпекову сферу в розмірі 125 млн доларів у рамках Ініціативи підтримки України у сфері безпеки.
  • Речник Пентагону Джон Кірбі заявив, що кошти будуть виділені на підготовку українських військових, надання обладнання та консультативну підтримку з метою сприяння Збройним силам України охороняти "територіальну цілісність країни, її кордони та покращити сумісність з НАТО".
  • Загалом оборонним бюджетом США на 2021 рік передбачено надання Україні допомоги у розмірі 250 млн доларів.