За словами Кулеби, на паузу поставлена і підготовки до Форуму регіонів Білорусі та України за участю президентів двох держав / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що для розриву дипломатичних відносин між Україною та Білоруссю наразі немає жодних підстав.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Відносини з Білоруссю у нас дуже глибокі та масштабні. За нормальних часів у нас відбувалося безліч офіційних контактів на всіх рівнях – на рівні міністерств, державних агенцій. Це була нормальна практика, ніхто їх не рахував, тому що це було надзвичайно масштабне співробітництво», - заявив він.

Відео дня

Голова МЗС зазначив, що наразі Київ призупиняє всі офіційні контакти до стабілізації ситуації в Білорусі, і це стосується й підготовки до Форуму регіонів Білорусі та України за участю президентів двох держав.

«Ми не розриваємо відносини з Білоруссю, ми ставимо на паузу підготовку до проведення офіційних зустрічей між нашими країнами. Для розриву дипломатичних відносин наразі немає ніяких підстав, тому, безумовно, ми не плануємо вдаватися наразі до цього кроку і білоруський посол продовжує виконувати свої функції в Україні», - наголосив він.

Кулеба нагадав, що посол України в Білорусі був викликаний в Київ для консультацій.

«Це дуже жорсткий крок, жодна інша держава до такого кроку не вдавалася. У нас були дуже легітимні підстави це зробити і ми це зробили, наразі консультації проводяться. Я не виключаю повернення посла після проведення консультацій, після формулювання тих рішень, на основі яких наділі ми будемо розвивати відносини з Білоруссю», - підкреслив голова МЗС.

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів