Внаслідок нападу з використанням пляшок із запалювальною сумішшю були серйозно пошкоджені три вантажні автомобілі

Власник і президент DCH Олександр Ярославський звернувся з відкритим листом до глав МВС, СБУ й Генпрокуратури з проханням розібратися у ситуації із сьогоднішнім підпалом у Харкові техніки міжнародного партнера компанії DCH Blacksea Consortium (підрозділ глобальної будівельної корпорації Makyol).

Документ розміщений на офіційному сайті DCH.

Раніше на сайті Харківської міськради з'явилася інформація про цей напад.

Відео дня

Як відомо, Blacksea Consortium виконує роботи з будівництва автомагістралі, яка з'єднає Салтівку з центром міста. А DCH - стратегічний партнер корпорації Makyol в Україні.

За інформацією міськради, внаслідок нападу з використанням пляшок із запалювальною сумішшю були серйозно пошкоджені три вантажні автомобілі, при цьому будівництво триває.

Ярославський закликав глав МВС, СБУ та ГПУ покарати винних у нападі на міжнародного партнера DCH у Харкові

«Нам складно пояснити нашому міжнародному партнеру, чому замість обіцяного владою режиму найбільшого сприяння для бізнесу, він з перших же кроків стикається зі злочинністю і не може спокійно виконати свою роботу. Тому прошу Вас відновити правопорядок та забезпечити дотримання законності стосовно харківського проекту Makyol в Україні, а також покарати винних у сьогоднішній спробі підпалу», — сказано у зверненні Олександра Ярославського до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови СБУ Івана Баканова, генерального прокурора Ірини Венедиктової.

Внаслідок нападу з використанням пляшок із запалювальною сумішшю були серйозно пошкоджені три вантажні автомобілі

Ярославський також наголосив у документі, що запросив Makyol до України для участі в національному проекті «Велике будівництво», яке ініційоване та перебуває під особистим контролем президента Володимира Зеленського. І що готовий разом зі своїм партнером «зшивати» країну новими дорогами.

«DCH багато років системно займається залученням до України іноземних інвесторів для спільної реалізації проектів, й ми завжди послідовно захищаємо і відстоюємо інтереси всіх наших партнерів. Тому що тим самим ми захищаємо інвестиційний імідж нашої країни та намагаємося підвищити інвестиційну привабливість нашої економіки», - пише бізнесмен. І робить висновок: «Те, як вирішиться ситуація у Харкові, на довгий час стане маркером для всіх міжнародних компаній – можна або не можна вести справи нашій країні».

Олександр Ярославських входить до топ-10 українських бізнесменів за версією Forbes Ukraine. Йому належить група DCH має понад 20-річну історію і володіє диверсифікованим інвестиційним портфелем, до яких входять активи таких секторів, як фінанси, промисловість, транспорт, девелопмент, будівництво й ін. DCH відома своєю практикою захисту інтересів таких міжнародних компаній як BNP Paribas, Apolla, Citigroup та ін.