Україна і Білорусь підсилюють пограничній контроль / УНІАН

Білорусь і Україна домовилися посилити прикордонний контроль у зв'язку з затриманням під Мінськом бойовиків російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнера".

Читайте такожЦе все інсинуації: у Кремлі відреагували на затримання "вагнерівців" у Білорусі

Про це повідомляє міністерство закордонних справ Білорусі. "З українською стороною досягнута домовленість щодо активізації взаємодії між прикордонними відомствами і посилення прикордонного режиму в цілях недопущення дестабілізації обстановки в обох країнах".

Відео дня

У повідомленні наголошується, що 30 липня у зв'язку із затриманням бойовиків в МЗС Білорусі по черзі запросили посла Росії Дмитра Мезенцева і радника-посланника, в. о. керівника посольства України в Білорусі Петра Врублевського.

Російській стороні повідомили про затримання групи бойовиків ПВК "Вагнера". Крім того, у посла Росії запросили "ґрунтовні роз'яснення щодо цілей та інших аспектів прибуття і перебування" в Білорусі зазначеної групи осіб, багато членів якої мають "доведений досвід участі у збройних конфліктах", в тому числі на території Донецької і Луганської областей України.

Також зазначається, що з урахуванням того, що деякі бойовики мають українське походження і українське громадянство, МЗС Білорусі також запросило релевантну інформацію у Врублевського. Ці дані потрібні для "всебічного аналізу і оцінки причин" присутності бойовиків в країні.