Цимбалюк зазначив, що Росія досі не змінила своєї позиції щодо її участі у двосторонньому конфлікті / фото УНІАН

Повноважний представник Росії в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Борис Гризлов заявив, що в Україні нібито "створено ще дві держави". У зв'язку з цим українська сторона в особі представника в ОБСЄ Євгена Цимбалюка під час виступу у Відні звернулася до представника Росії при ОБСЄ Олександра Лукашевича з вимогою роз'яснити це висловлювання.

Відповідне звернення розміщене на сайті Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні.

"Було би дуже цікаво почути чіткі пояснення російського представника про вчорашні заяви щодо повноважного представника Російської Федерації у ТКГ Бориса Гризлова, який заявив, що "сьогодні в Україні створено ще дві держави"... Чи означає вчорашня заява Гризлова, що Російська Федерація має намір вийти з Мінських угод. Або він планує визнати ці окуповані райони?" - заявив Цимбалюк.

Відео дня

Читайте такожЗустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися у серпні - віце-прем'єр

Водночас, Цимбалюк наголосив, що Україна залишається відданою мінським угодам і готова до діалогу з мешканцями окупованих територій, але не з тими, хто має російські паспорти.

Цимбалюк також зазначив, що Росія не змінила своєї позиції щодо її участі у двосторонньому конфлікті. Замість цього, за словами українського представника, РФ «продовжує рішуче заперечувати незаконну окупацію Криму і боягузливо ховатися за своїми маріонетками на Донбасі, просуваючи так званий "прямий діалог" з ними».

«Такий підхід сильно підриває ефективність консультацій у рамках Тристоронньої контактної групи та її робочих груп, оскільки витрачається час і зусилля на формальності, а не на суттєві дискусії між двома сторонами конфлікту», - заявив Цимбалюк.

Як повідомляв УНІАН, на зустрічі радників лідерів країн "нормандського формату", яка відбулася 3 липня у Берліні, Росія відмовилася ставити підпис під узгодженими Україною, Німеччиною і Францією рекомендаціями для Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.