фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський прокоментував заборону в Росії на публікацію інтерв'ю з ним.

Про це він сказав у своєму відеозверненні, опублікованому в Telegram-каналі президента.

Зеленський зазначив, що сьогодні той день, коли знову можна переконатися в тому, наскільки далеко Україна від Російської Федерації.

Відео дня

"Уявіть, вони там в Москві переполошилися через моє інтерв'ю російським журналістам. Тим із них, хто може дозволити собі говорити правду. Коли журналісти вже готувались до публікації нашого інтерв'ю, - ми говорили з ними сьогодні вдень - російське цензурне відомство вийшло з погрозами. Так і написали - вимагають відмовитись від публікації розмови", - зауважив він.

Президент додав, що це було б смішно, якби не було так трагічно.

"Знищили свободу слова в своїй державі, намагаються зруйнувати сусідню державу. Зображають себе глобальним гравцем, а самі при цьому бояться відносно короткої розмови з кількома журналістами. Що ж, якщо така реакція, значить ми все правильно робимо, значить вони нервують. Мабуть, побачили, що у їхніх громадян виникає дедалі більше запитань до стану справ у їхній державі", - сказав Зеленський.

Максимальний контраст, зауважив він, - це його розмова з "нашими улюбленими українськими телевізійниками".

"Провів зум-конференцію з майже п'ятьма сотнями наших медійників, які створюють телемарафон "Єдині новини". Вдячним їм ще раз. Хоча ми і були обмежені у часі, все ж таки доволі ґрунтовно поговорили. Відчувається, що усі дбають про Україну, дбають про нас з вами, дбають про наше майбутнє. Занотував собі багато запитань і пропозицій - усі обов'язково опрацюємо", - запевнив глава держави.

Що передувало

Напередодні український глава дав велике інтерв’ю російським виданням "Медуза", "Дождь" та "Коммерсант" щодо розв’язаної Росією війни проти України.

Своєю чергою Роскомнагляд публікацію цього інтерв’ю заборонив.

Вас також можуть зацікавити новини: