Візит до США не приніс Зеленському бажаного результату / фото ОП

Президент Володимир Зеленський дещо прорахувався з республіканцями, коли планував переконати їх проголосувати за виділення грошей на підтримку української оборони. Про це пише Foreign Policy, аналізуючи його візит в США.

"Візит Зеленського був невдалим. Він був абсолютно беззвучним і упустив суть і проблеми, які насправді є серцевиною поточних суперечок щодо фінансування. Було б краще, якби він просто не виступав", – сказав журналістам неназваний помічник республіканців у Конгресі.

На думку видання, союзники Зеленського у Вашингтоні вважали, що якби він просто виголосив правильну промову у найпереконливіший спосіб, можливо, республіканців можна було б переконати забути про їхній ультиматум щодо мексиканського кордону і оперативно розглянути пакет фінансування України. Однак у Foreign Policy вважають, що з політичного погляду це просто неможливо зробити, враховуючи те, що кордон став гарячим політичним питанням, особливо для спікера Палати представників Республіканської партії Майка Джонсона.

Відео дня

Деякі республіканці зізналися, що загалом аргументи Зеленського під час його зустрічей у Вашингтоні були вражаючими та переконливими. І це обурило частину республіканців, які тепер вважають, що Зеленський загнав їх у глухий кут, давши демократам більше політичних "боєприпасів".

Візит Зеленського у Вашингтон

Як писав УНІАН, цього тижня президент України Володимир Зеленський побував з візитом у США. Там він провів низку важливих зустрічей, зокрема й у Конгресі. Голова української держави роз’яснив американським законодавцям, яка підтримка необхідна Україні і чому це питання не можна відкладати.

Окремо Зеленський зустрічався і зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном, аби переконати його дати зелене світло схваленню додаткової допомоги для України. Але в підсумку змінити ситуацію на користь України не вдалося

Вас також можуть зацікавити новини: