
Наближається Масляна. Ми вирішили підібрати для Вас кілька перевірених рецептів млинців. У Вас ще є час випробувати їх і вибрати найкращий, яким Ви у святковий день нагодуєте всю родину.
Отже, якщо у кишені протяг, а поїсти млинців хочеться - беріть на замітку наш рецепт млинців на воді.
Млинці на воді
курячі яйця – 2 шт.
кип'ячена охолоджена вода – 1 ст.
кип'ячена гаряча вода – 1 ст.
борошно – 2 ст.
цукор – 3 ст. л.
щіпка солі
олія – 3 ст. л.
Яйця збити міксером з сіллю і цукром. Додати склянку охолодженої води. Знову все ретельно збити до отримання міцної піни. Повільно додаємо в тісто борошно, не припиняючи збивати все міксером. Потім додати склянку гарячої води з 3 ст. л. олії. Тісто повинне вийти рідким, як кефір. Смажити млинці на змащеній маслом сковороді. Готові млинці змащувати вершковим маслом.

Тонкі млинці на молоці та окропі
Борошно - 1 склянка
Яйце - 2 штуки
Молоко - 1 стакан
Сіль за смаком
Рослинна олія - 2 столові ложки
Окріп - 1 стакан
Збити в піну яйця з сіллю. Додати склянку окропу і продовжуючи збивати додати холодне молоко. Всипати борошно, додати рослинна олію. Випікати на сковороді, змащеній будь-яким маслом.

Млинці на молоці
Молоко - 500 мл
Яйце - 2 штуки
Сіль - щіпка
Цукор - 3 столові ложки
Борошно - 1,5 склянки
Рослинна олія - 2 столові ложки
Розпушувач - на кінчику ножа
У молоко кімнатної температури вбити яйця, додати сіль і цукор. Добре збити. Поступово ввести муку. Довести до консистенції нежирної сметани. Додати розпушувач. Дати тісту постояти 15-20 хвилин, потім додати олію.
Жарити млинці на сильно розпеченій сковороді, змащеною олією.

Заварні млинці на кефірі
Читайте такожРецепти простих і смачних пирогів на кефірі
Кефір - 300 мл
Яйця - 2 шт.
Рослинна олія - 3-4 ст. л.
Цукор - 1,5 ст. л.
Сіль - 0,5 ч. л.
Борошно - 170 р
Вода - 150 мл
Сода - 0,5 ч. л.
Яйця, сіль і цукор збити до однорідності. Додати до збитих яєць частину кефіру, потім просіяне борошно. Добре перемішати й додати решту кефір. В окріп додати соду і влити в тісто. Перемішати. Додати рослинну олію. Дати тісту постояти 15 хвилин. Смажити на сковороді, змазаній рослинною олією.
Млинці без яєць
300 г борошна
250 мл молока
4 ст. л. олії
1/4 ч. л. соди
цукор і сіль за смаком
Просіяти борошно, всипати цукор і сіль, перемішати. Поступово влити в суху суміш молоко, добре перемішати. Додати гашену соду, влити олію і залишити тісто на 10 хвилин. Смажити млинці на змащеній олією сковороді.