
Продуктів для піци на сковороді потрібно мінімум, а начинку ви можете зібрати самі з того, що є. УНІАН ділиться рецептами на будь-який смак - піца на сковороді без сметани, на сметані і швидка піца на батоні.
Раніше ми розповідали, як приготувати соковиті чебуреки - рецепт, який під силу кожному.
Піца на сковороді на сметані
Рецепт піци на товстому тісті - воно підросте за рахунок соди. Сметана потрібна, щоб погасити соду. Для приготування нам знадобляться:
- Борошно - 9 ст. л.
- Сіль - дрібка
- Сода - 1/3 ч. л.
- Майонез - 4 ст. л.
- Сметана - 4 ст. л.
- Яйця - 2 шт.
- Сосиски - 100 г
- Цибуля - 1 шт.
- Твердий сир - 100 г
- Рослинна олія - 1 ст. л.
- Кетчуп - 2 ст. л.
Змішайте борошно з сіллю і содою. Збийте яйця з майонезом і сметаною. З'єднайте яєчну масу і сухі інгредієнти, перемішайте до однорідності. Наріжте дрібно цибулю, сосиски наріжте кружечками, сир натріть на крупній тертці.
Змастіть олією сковороду і розігрійте її. Вилийте тісто, розрівняйте. Змастіть тісто кетчупом, зверху викладіть цибулю і сосиски, посипте сиром. Накрийте кришкою і готуйте піцу на невеликому вогні 10-15 хвилин.
Піца на сковороді без сметани
Рецепт піци на тонкому тісті - дуже бюджетний варіант. Але ви можете поекспериментувати з начинкою - зробити її багатшою. Для приготування нам знадобляться:
- Борошно - 9 ст. л.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Вода - 7-8 ст. л.
- Олія - 5 ст. л.
- Печериці - 100 г
- Цибуля - 1 шт.
- Помідори - 2 шт.
- Голландський сир або моцарелла - 150 г
Змішайте борошно з розпушувачем, додайте 3 ст. л. олії і воду. Замісіть тісто і покладіть його в холодильник на 20 хвилин. Наріжте дрібно печериці, цибулю, помідори наріжте кружечками. Натріть сир на крупній тертці.
Приготуйте соус: обдайте помідор окропом, почистіть від шкірки, наріжте скибочками і тушкуйте на олії, поки не випарується рідина. Доведіть до смаку сіллю і перцем.
Замість томатного соусу можна взяти кетчуп.
Розкачайте тісто в коло такого ж діаметру, як і сковорода. Змастіть сковороду олією і розігрійте її. Викладіть тісто і підсмажте його протягом 5 хвилин. Змастіть тісто кетчупом або томатним соусом, викладіть начинку і посипте сиром. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні 5 хвилин - сир повинен розплавитися.
Піца на сковороді на батоні
Для цього рецепта піци замішувати тісто не потрібно - можна використовувати залежаний батон. Для приготування нам знадобляться:
- Батон - 1 шт.
- Молоко - 7-8 ст. л.
- Яйце - 1 шт.
- Борошно - 1 ст. л.
- Помідори - 2 шт.
- Печериці - 100 г
- Куряче філе (відварене) - 150 г
- Моцарелла - 50 г
- Голландський сир - 100 г
- Олія - 3 ст. л.
- Сіль - за смаком
- Чорний мелений перець - за смаком
Наріжте батон скибочками, залийте молоком і залиште на 10-15 хвилин. Подрібніть блендером до однорідності. Додайте яйце, сіль і перемішайте. Якщо маса вийшло рідкою, додайте трохи борошна.
Приготуйте соус: обдайте помідор окропом, очистіть від шкірки, наріжте скибочками і тушкуйте на олії, поки не випарується рідина. Доведіть до смаку сіллю і перцем.
Наріжте гриби тонкими пластинами, обсмажте на олії близько 10-15 хвилин. Посоліть. Варену курку наріжте кубиками, помідор наріжте кружальцями. Натріть сир на крупній тертці.
На сковороді розігрійте олію, викладіть тісто рівним шаром. Обсмажте близько 5 хвилин, переверніть корж і зніміть з вогню. Змастіть піцу соусом. Викладіть гриби, курку, помідори, посипте сиром. Поставте на вогонь, накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин.