Простий рецепт смачного домашнього печива / фото ua.depositphotos.com

Смачне домашнє печиво – чи може щось інше бути кращим і зручнішим за смачне домашнє печиво до повсякденного чаю або кави? До того ж часто воно готується дуже просто та із доступних складових.

Печиво на кислому молоці

  • Борошно - 600 г
  • Кисле молоко - 200 мл
  • Манка - 1 ст.
  • Вершкове масло - 140 г
  • Курячі яйця - 3 шт.
  • Цукор - 160 г
  • Сіль - за смаком
  • Сода харчова - 1 ч.л.

Манну крупу залити кислим молоком. Перемішати й залишити суміш на годину, щоб манка розбухла.

Яйця розбити в окрему миску, всипати до них цукор. Добре збити.

Відео дня

Читайте такожАроматно-апетитний смаколик на зиму: рецепти корисного варення з малини

До збитих з цукром яєць викласти набряклу манку, додати у миску вершкове масло. Воно повинно бути кімнатної температури, м'яке. Все перемішати. Всипати в миску соду та дрібку солі, масу перемішати до однорідності.

Борошно просіяти й невеликими частинами додавати його до решти інгредієнтів, замішуючи тісто. Тісто має вийти м'яке й воно не повинно липнути до рук.Сформувати з тіста кулю, накрити її рушником і залишити на 30 хвилин.

Розкачати тісто в тонкий пласт (приблизно 0,3 см). Посипати його цукром і зверху ще раз злегка розкачати, вдавивши цукор у тісто. Формочками вирізати печиво.

Деко застелити пекарським папером, покласти на нього заготовки.

Відправити деко в заздалегідь розігріту до 190°С духовку на 15-20 хвилин. Краєчки готового печива повинні підрум'янитися, а саме печиво стати золотистим.

Печиво "Сирні трикутнички"

  • Борошно - 400 г
  • Сир - 300 г
  • Вершкове масло (або маргарин) - 180 г
  • Цукор - 150 г
  • Сода харчова - 0,5 ч.л.
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія - 1 ст.л.

Масло дістати з холодильника, щоб воно встигло розм'якшити за кімнатної температури. Просіяти борошно, щоб воно наситилося киснем.

У борошняну гірку викласти м'яке масло. Ножем порубати його, поєднуючи з борошном. Повинна вийти дуже дрібна однорідна крихта.

Додати сир. Продовжувати рубати сирно-борошняну масу ножем, змішуючи компоненти до однорідності. Додати соду (або 1 ч.л. розпушувачу) та дрібку солі.

Замішувати тісто близько 5 хвилин, збираючи його в кулю. Якщо тісто продовжує липнути до рук, додати трохи борошна. Потім загорнути його в харчову плівку і заховати в холодильник на 1 годину.

Як приготувати смачне домашнє печиво / фото pixabay.com

Розділити тісто на дві частини. Посипати робочу поверхню борошном. Викласти першу половину тіста. Розкачати його в тонкий пласт товщиною в 2 мм. Невеликою склянкою, келихом, кулінарним кільцем або кухлем видавити кружечки діаметром 9-10 см.

У тарілку насипати цукор. Вмочити у нього одним боком кружальце тіста. Щоб цукор краще тримався на поверхні, можна вмочувати тісто у злегка збите яйце.

Перевернути кружальце на долоні цукровим боком вгору. Скласти коло навпіл. Знову вмочити у цукор, але тільки одним боком. Перевернути заготовку. Ще раз скласти навпіл – вийде трикутний конвертик. Вмочити його в цукор одним боком.

Попередньо розігріти духовку до 180°С. Деко обов'язково застелити папером для випічки. Викласти заготовки на нього цукровим боком зверху. Випікати печиво приблизно 15-20 хвилин до зарум'янювання. Орієнтуватися потрібно за кольором випічки. Коли вона стане золотистого забарвлення, печиво треба виймати.

Просте печиво на огірковому розсолі

  • Борошно - 2,5 ст.
  • Розсіл - 0,5 ст.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Соняшникова олія - 2,5 ст.л.
  • Сода харчова - 0,5 ч.л.

Змішати розсіл, цукор та олію. Додати борошно з содою, замісити м'яке, не липке тісто. Борошна може піти трохи більше або трохи менше. Дати тісту трохи полежати під плівкою.

Розкачати тісто в пласт 0,6-0,7 мм завтовшки й вирізати фігурне печиво.

Випікати його у розігрітій до 180-170°С духовці впродовж 15-20 хвилин – поки випічка порожевіє. Готове печиво можна посипати цукровою пудрою.

Печиво "Швидке"

  • Борошно - 200 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 150 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет
  • Майонез - 250 г
  • Сода - 1/3 ч. л.

У мисці з'єднати куряче яйце, цукор та ванільний цукор. Все добре розтерти виделкою, до однорідної маси. Потім додати майонез.

Читайте такожПечені яблука: як швидко запекти яблука вдома

Далі додати борошно, просіяне через сито, та соду. Все перемішати до однорідної маси.

Деко застелити папером для випічки, чайною ложкою викласти невеличкого розміру печиво. Відправити деко у попередньо розігріту до 200°С духовку на 10 хвилин. Викласти готове печиво на тарілку й подавати до столу.