Найсмачніше домашнє печиво - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Домашнє печиво набагато смачніше і корисніше магазинного. У такі ласощі ви самі можете додати будь-які продукти на ваш смак. 30 хвилин роботи з тістом, ще 15 на випічку – готовий десерт до чаю для всієї родини вже готовий.

Печиво "Серпантин"

  • Маргарин - 200 г
  • Цукор - 200 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - приблизно 450 г
  • Какао-порошок - 100 г (4 ст. л.)
  • Розпушувач - 10 г

Розтерти м'який маргарин з цукром. У цю суміш вбити яйця, перемішати.

Висипати розпушувач, потім – просіяне борошно. Замісити еластичне тісто.

Відео дня

Читайте такожСонячні ласощі взимку: рецепти смачного варення з персиків

Розділити готове тісто надвоє. В одну половинку додати какао-порошок і знову вимісити, щоб колір став однорідним.

Взяти харчову плівку і на ній розкачати світле тісто в прямокутник. Те ж повторити з темним шматком тіста.

Акуратно піднявши плівку з темним тістом, перевернути його на світле. Верхню плівку прибрати. За допомогою нижньої плівки сформувати з тіста щільний рулетик. На 15 хвилин помістити його в морозилку.

Розрізати рулет на кільця товщиною близько сантиметра. Деко змастити соняшниковою олією (або використовувати пергамент для випічки). Розігріти духовку до 180°С, випікати близько 15 хвилин.

Печиво сирно-лимонне

  • Сир - 300 г
  • Борошно - 1,5 ст.
  • Масло вершкове - 180 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Цукрова пудра - за смаком

Розм'якшене вершкове масло з'єднати з лимонною цедрою. Додати цукор. Суміш збити міксером протягом 5-7 хвилин.

Сир протерти через металеве сито.

Як приготувати домашнє печиво / фото ua.depositphotos.com

До масляно-цукрової суміші вбити яйце. Додати протертий через металеве сито сир.

В окремій мисці з'єднати борошно та розпушувач. Суміш перемішати.

Додати в масляно-цукрову суміш борошно і розпушувач. Сирне тісто добре вимішати. Розділити його на рівні шматочки, потім зробити різні фігурки за смаком. Фігурки викласти на деко, застелене пекарської папером і відправити в розігріту до 200-220°С духовку. Випікати до золотистого кольору. Готове остигле печиво посипати цукровою пудрою.

Домашнє печиво "Бджілка"

  • Борошно - 420 г
  • Олія рослинна (кокосова) - 80 мл
  • Яйце куряче - 3 шт. (2 шт. - у тісто, 1 шт. - для змащування)
  • Цукор - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Мед - 100 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Горіхи волоські - за смаком

Кокосову олію розтопити на повільному вогні. Остудити до кімнатної температури.

У миску вбити 2 яйця, всипати соду і ванільний цукор. Далі додати цукор. Суміш збити до білого.

Додати кокосову олію та мед. Ще раз добре збити.

Рецепти смачного домашнього печива / фото piqsels.com

Всипати борошно. Якщо тісто буде трохи рідким, можна додати ще трохи борошна. Тісто має бути м'яким і пластичним.

Далі тісто розкачати в пласт. Зробити рельєфний малюнок у вигляді бджолиних сот, можна скористатися силіконовою підставкою під гаряче. А можна просто розкачати тісто в пласт товщиною 4-6 мм і вирізати печиво у вигляді різних фігурок.

Печиво викласти на деко, застелене пекарської папером, змастити збитим яйцем, на середину додати ядра волоських горіхів і відправити в розігріту до 170-180°С духовку. Випікати до золотистого кольору.

Пісочне печиво з маком

  • Пшеничне борошно - 320 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 100 г
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Мак харчовий - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Молоко - 1 ст.л.

Просіяти борошно й змішати його з розпушувачем.

Збовтати яйця і відкласти столову ложку яєць для змащування печива перед випіканням.

До більшої частини яєць додати цукор, сіль і ванільний цукор. У цю ж ємність додати вершкове масло кімнатної температури. Збити все занурювальним блендером або вінчиком.

Порціями додати борошно й замісити тісто. Тісто має бути м'яким, але не липким. За потреби можна трішки додати борошна. Накрити тісто плівкою і прибрати в холод на півгодини.

Читайте такожНеймовірно запашне імбирне печиво: рецепти смачних домашніх ласощів

Відкладене яйце змішайте з молоком.

Потім зібрати м'ясорубку без ножа й прокрутити через неї тісто. Потрібні досить довгі смужки, близько 20 см у довжину. Відрізати, коли буде необхідна довжина.

Акуратно перекласти тісто на пергамент. Слід відібрати кілька стрічок тіста й скрутити трояндочки. Змастити їх яйцем з молоком за допомогою пензлика. Присипати маком.

Випікати 15-20 хвилин при 200°С до золотистої скоринки. Остудити та перекласти печиво на тарілку.