Яблучні оладки рецепт / фото ua.depositphotos.com

Яблучні оладки - просте в приготуванні і ситне блюдо, ідеальне на сніданок. Готується воно дуже швидко - 10 хвилин, і пишні рум'яні оладки готові. Смак страви кожен раз буде новим, в залежності від сорту яблук.

Пишні яблучні оладки 

  • Яблука - 4 шт.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Пшеничне борошно - 4 ст. л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Олія для смаження.

Яблука помити, очистити шкірку, якщо вона щільна. Натерти на крупну тертку. Натерті яблука перекласти в глибоку миску. Додати цукор і ретельно перемішати з яблуками. Додати в цю масу корицю і знову перемішати. Вмішати яйце. Перемішати суміш до однорідності.

У яблучну суміш додати просіяне борошно. Борошно вмішувати в тісто невеликими порціями, щоб в тісті не було грудок. Розігріти сковороду з олією. Викласти оладки на сковороду столовою ложкою і посмажити на розпеченій сковороді з двох сторін до золотистого кольору.

Відео дня
Яблучні оладки як пончики / фото ua.depositphotos.com

Яблучні оладки як пончики

  • Борошно - 300 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль - щіпка.
  • Цукор - 100 г.
  • Кефір - 250 мл.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Олія - 3 ст.л. в тісто + 2 ст. л. для смаження.
  • Вершкове масло - 20 г.
  • Яблука - 2-3 шт.

Яблука очистити від шкірки і нарізати кубиком. Висипати яблука на розігріту сковороду з олією. Обсмажувати кілька хвилин, постійно помішуючи. Потім посипати двома ложками цукру. Остудити яблука.

У кефір вбити яйця, додати сіль, соду і решту цукру. Перемішати до однорідності. Всипати в кефірну суміш борошно і замісити густе тісто. Вмішати в тісто олію. На сковороді розігріти олію.

Викласти оладки з двох ложок тіста, потім покласти на оладки начинку з яблук, а на начинку ще по ложці тіста. Смажити з двох сторін до золотистого кольору. Оладки виходять пишними і високими.

Яблучно-гарбузові оладки в духовці

  • Кефір - 200 мл.
  • Гарбуз - 300 г.
  • Ванілін - щіпка
  • Яблуко - 1 велике.
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 200 г.
  • Кориця - щіпка.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цукор - 2-3 ст. л.
  • Рослинна олія - 30 мл.

Духовку розігріти до 200 градусів. Гарбуз і яблука очистити від насіння і шкірки. У кефір вбити яйце і додати цукор, пермешать до однорідності. Оладки і яблука натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку, додати в кефірну суміш. Додати в тісто ванілін, корицю і розпушувач тіста. Потім всипати борошно і ще раз перемішати.

Тісто викласти ложкою на деко з пергаментним папером. Готувати в духовці 7-8 хвилин. При подачі за бажанням полити оладки згущеним молоком або варенням.

Вас також можуть зацікавити новини: