Найсмачніший тертий пиріг з варенням - рецепти / depositphotos.com

Тертий пиріг - один з найбільш вдалих десертів, який можна купити в магазині або приготувати самостійно. УНІАН розповість, як спекти найсмачніший тертий пиріг з варенням або іншими, не менш чудовими, начинками.

Раніше ми говорили про те, як готується проста сирна запіканка.

Тертий пиріг - рецепт з варенням

  • Масло вершкове - 200 г
  • Борошно - 3 склянки
  • Яйця - 2 шт.
  • Сода - 1/3 ч. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Цукор - 1 склянка 
  • Ванілін
  • Варення густе - за смаком
  • Горіхи волоські - за смаком

Масло кімнатної температури, цукор, яйця, сіль, соду, ванілін змішати в одній ємності. Розм'якшити інгредієнти виделкою, потім збити міксером. Поступово всипати борошно, розмішувати спочатку виделкою, потім руками (для більшої ніжності тіста). Розділити тісто на дві нерівні частини, меншу прибрати в морозилку, а більшу розкатати під форму для запікання. Викласти на пласт, що утворився, варення і горіхи. Як тільки друга половина тіста затвердіє, натерти її зверху на пиріг, випікати 25 хвилин при 180°C.

Відео дня

Тертий пиріг з сиром

Для тіста:

  • Масло вершкове - 100 г
  • Сметана 15% - 1,5 ст. л 
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 2 ст. л
  • Борошно - 280 г 
  • Розпушувач - 1 ч. л
  • Сіль - щіпка

Для начинки:

  • Сир 9% - 300 г
  • Сметана 15% - 3 ст. л
  • Цукор - 3 ст. л

Охолоджене вершкове масло нарізати кубиками, викласти в миску, додати цукор. Виделкою перетерти інгредієнти в дрібну крихту, вбити яйце і влити сметану. Перемішати до однорідного стану, всипати борошно, сіль і розпушувач. Замісити тісто спочатку ложкою або виделкою, потім - руками. Сформувати з тіста два нерівних кулі, обидві замотати в плівку. Менший шматок відправити в морозилку, більший - в холодильник на 20 хвилин.

Розкатати більший шматок тіста в форму для випічки, формуючи бортики. Окремо в блендері змішати сир, цукор і сметану до однорідної консистенції. Викласти начинку на тісто, зверху натерти менший шматок, який був в морозилці. Випікати пиріг 40 хвилин при 180°C.

Тертий пиріг м'який з яблуками

  • Маргарин - 200 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукру - 1 склянка
  • Борошно - 3-4 склянки
  • Сода - 0,5 ч. л
  • Яблуко - 4 шт.
  • Цукрова пудра - 2-3 ст. л

Розм'якшений маргарин, цукор і яйця змішати разом до однорідної консистенції. Додати борошно, соду, замісити тісто. Розділити його на дві нерівні частини, обидві замотати в плівку і заховати в холодильник на 30-60 хвилин. Яблука помити, почистити, нарізати дрібним кубиком або натерти на тертці.

Деко або форму для запікання змастити маслом, натерти на неї більшу частину тіста. Зверху викласти яблука, пересипані цукром. Далі натерти меншу частину тіста. Випікати пиріг в духовці 25 хвилин при 190°C.

Вас також можуть зацікавити новини: