Домашня ковбаса в духовці пропікається всього за годину / фото ua.depositphotos.com

Всі знають про те, що магазинна ковбаса не завжди буває корисною. Однак іноді все одно хочеться чогось смачного, але морочитися з цим мало кому подобається. Пропонуємо вам рецепт соковитої і неймовірно апетитної домашньої ковбаски, яку ви зможете приготувати без кишок і желатину. 

Раніше УНІАН розповідав, як готувати дуже смачні сосиски в тісті, а тепер же пропонуємо вам дізнатися, як готується ковбаса домашня - рецепт дуже простий. Домашня ковбаса в духовці пропікається всього за годину. Рецепт приготування "подужає" навіть починаюча господиня.

Для приготування вам знадобляться:

Відео дня
  • 1 кг свинячої вирізки;
  • 800 гр курячого філе;
  • 250 гр свинячого сала;
  • 4 курячих яйця;
  • 7 зубків часнику;
  • 1,5 чайної ложки солі;
  • 1 ст ложка крохмалю;
  • трохи меленого чорного перцю. 

Почнемо готувати. Ви можете замінити 1 кг свинячої вирізки на вже готовий фарш. Якщо ж у вас вирізка, перебийте її на м'ясорубці. З курячим філе потрібно зробити те ж саме. Потім потрібно нарізати невеликими шматочками свіже і сире свиняче сало, змішайте його з фаршем. 

Після цього займемося яйцями. Їх потрібно збити міксером або виделкою до пишної піни. Потім дрібно нарубайте часник. Змішайте яйця з часником і перцем, додайте крохмаль. Добре вимішайте суміш, щоб в ній не залишилося грудочок. 

Почнемо формувати ковбаски. Змішайте фарш з яєчною сумішшю, після чого займіться фольгою. Наріжте її на прямокутники, розміром приблизно 20 на 30 сантиметрів. Ложкою викладайте смужку з фаршу на кожен шматочок, після чого замотуйте його, немов цукерку. Не забудьте добре защипувати краєчки, шов повинен бути зверху. 

Після цього обережно перекладіть ковбаски у фользі на деко. Вони повинні бути щільно укладені. Потім відправляйте деко в розігріту до 180 градусів духовку. М'ясні "цукерки" пропекуться за годину. Після цього потрібно дістати деко і дати ковбаскам "настоятися". За 20 хвилин можете обережно розгортати страву і подавати її до столу - домашня ковбаса без кишок готова!

Вас також можуть зацікавити новини: