Домашня гірчиця з порошку на розсолі / фото ua.depositphotos.com

Домашня гірчиця - смачна добавка до страв, яка точно сподобається любителям гостренького. Приготуйте її всього один раз і ви забудете про покупної "хімозної" гірчиці.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати простий і смачний салат з пекінської капусти, а тепер пропонуємо дізнатися, як готується домашня гірчиця з гірчичного порошку. Для цього вам не знадобиться докладати масу зусиль, готувати гірчицю дуже просто.

Існує кілька рецептів, проте найсмачніша гірчиця з порошку готується на огірковому або помідорному розсолі. Соус буде пікантним, гостреньким і стане невід'ємним "гостем" на вашому столі. 

Відео дня

Гірчиця домашня - рецепт приготування на розсолі

Домашня гірчиця з порошку на розсолі готується всього з чотирьох інгредієнтів. Вам знадобляться:

  • 50 гр. гірчичного порошку;
  • 100 мл. розсолу;
  • 2 чайні ложки меду або цукру;
  • 1 ст.ложки рослинної олії.

Почнемо готувати - гірчиця домашня гостра вимагає всього кілька хвилин зусиль. Візьміть гірчичний порошок, його потрібно просіяти через дрібне сито. Це дуже важливо, адже так ви точно "врятуєте" свій соус від неприємних грудочок. Просівайте порошок в глибоку ємність, підійде миска або невелика каструля.

Поступово влийте в порошок розсіл. Скористайтеся віночком або звичайною виделкою, добре розмішайте до отримання однорідної консистенції. Після цього додайте соняшникову олію і підсолоджувач. Потім потрібно вимішати гірчицю і спробувати її на смак. Можливо, ви захочете, щоб ваша гірчиця стала більш солодкою, тоді додавайте мед або цукор. Деяким подобається, коли соус більш солоний, для цього вам знадобиться щіпка простої солі.

Ще раз перемішайте гірчицю, після чого перекладіть її в баночку, яку можна закрити кришкою. Залиште соус приблизно на 12 годин. Гірчиця домашня гостра повинна постояти в теплому місці. Після цього ви можете насолодитися її смаком. Однак надалі зберігайте баночку з гірчицею в прохолодному місці. 

    Вас також можуть зацікавити новини: