Тарталетки - це закуска з французьким корінням. Вона являє собою кошики з фігурними краями, які випікаються з пісочного тіста. Іноді їх виготовляють солодкими або солоними. У Франції ці кошики використовували для десертів, а ось в наших краях вони стали ідеальним варіантом для солоних закусок. Нижче можна ознайомитися з найпопулярнішими начинками.
- Начинка для тарталеток з крабовими паличками
- Начинка для тарталеток з печінкою тріски і плавленим сиром
- Начинка для тарталеток з червоною рибою
- Начинка для тарталеток з куркою
Раніше ми розповідали, які гострі рецепти страв можна приготувати для гостей або на сімейну вечерю.
Начинка для тарталеток з крабовими паличками
Це відмінний варіант, як з доступних продуктів приготувати закуски з незвичайним смаком.
Вам знадобляться:
- авокадо - 200 г;
- крабові палички - 6 шт;
- майонез- 1 ст. л;
- тарталетки - 16 шт;
- консервована кукурудза - 70 г;
- петрушка - 3 гілочки;
- сіль, перець.
Крабові палички нарізаємо дрібним кубиком. Очищаємо авокадо: ріжемо навпіл, прибираємо кісточку, а м'якоть дістаємо столовою ложкою, ведучи її якомога ближче до шкірки. Авокадо також нарізаємо невеликим кубиком. Петрушку дрібно нарізаємо, потім змішуємо разом з усіма інгредієнтами. При необхідності солимо і перчимо. Розміщуємо начинку в тарталетки і насолоджуємося смачним блюдом.
Начинка для тарталеток з печінкою тріски і плавленим сиром
Дуже важливо підібрати якісні продукти. Несмачниф плавлений сир зіпсує все враження від страви. Нам знадобляться:
- плавлений сир - 1 шт;
- печінка тріски без масла - 1 упаковка;
- маленькі тарталетки - 16 шт.;
- огірок;
- сіль, перець.
Печінку розминаємо виделкою і натираємо туди сир. Перемішуємо начинку до однорідності, при необхідності солимо і перчимо. Фаршируємо тарталетки печінково-сирною масою і прикрашаємо тонким скибочкою огірка. Він додасть закусці освіжаючі нотки.
Начинка для тарталеток з червоною рибою
Це відмінний варіант для святкового столу, коли є можливість купити червону рибу, але не хочеться робити нудні бутерброди. Беремо:
- огірок;
- сьомгу або форель слабосолену - 120 г;
- філадельфію або будь-який вершковий сир - 175 г;
- тарталетки - 16 шт;
- кріп;
- сіль, перець.
Кріп дрібно подрібнюємо і змішуємо з сиром. При необхідності солимо і перчимо. Можна використовувати білий мелений перець - його не буде видно. Наповнюємо кошики сирною масою. Рибу нарізаємо тонкими вузькими смужками і звертаємо її рулетиком. Розміщуємо рибу в кошичок, так вона буде виглядати як квітка. Огірок можна або нарізати тонкими кружечками і помістити поруч або також нарізати на стрічки і згорнути як рибу. Для цього можете скористатися овочечисткою - вона дозволить досить тонко нарізати овоч. При бажанні закуску можна прикрасити зеленню.
Начинка для тарталеток з куркою
Якщо вам набридли варіанти з рибою або плавленим сиром, то курячі кошики стануть вашими улюбленими.
Вам знадобляться:
- філе - 500 г;
- печериці - 300 г;
- яйця - 3 шт;
- цибуля - 1 шт;
- тарталетки 15 шт;
- майонез - 3 ст. л;
- сіль, перець.
Яйця і філе відварюємо до готовності. Гриби і цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо до готовності на невеликій кількості масла, приправляємо спеціями. Яйця і м'ясо також дрібно нарізаємо. Додаємо гриби, майонез і ретельно перемішуємо. Наповнюємо кошики начинкою. За бажанням можна прикрасити зеленню.