Тарталетки дозволяють експериментувати, скільки вистачить фантазії / фото ua.depositphotos.com

Тарталетки - це закуска з французьким корінням. Вона являє собою кошики з фігурними краями, які випікаються з пісочного тіста. Іноді їх виготовляють солодкими або солоними. У Франції ці кошики використовували для десертів, а ось в наших краях вони стали ідеальним варіантом для солоних закусок. Нижче можна ознайомитися з найпопулярнішими начинками.

Раніше ми розповідали, які гострі рецепти страв можна приготувати для гостей або на сімейну вечерю.

Начинка для тарталеток з крабовими паличками

Це відмінний варіант, як з доступних продуктів приготувати закуски з незвичайним смаком.

Відео дня

Вам знадобляться:

  • авокадо - 200 г;
  • крабові палички - 6 шт;
  • майонез-  1 ст. л;
  • тарталетки - 16 шт;
  • консервована кукурудза - 70 г;
  • петрушка -  3 гілочки;
  • сіль, перець.

Крабові палички нарізаємо дрібним кубиком. Очищаємо авокадо: ріжемо навпіл, прибираємо кісточку, а м'якоть дістаємо столовою ложкою, ведучи її якомога ближче до шкірки. Авокадо також нарізаємо невеликим кубиком. Петрушку дрібно нарізаємо, потім змішуємо разом з усіма інгредієнтами. При необхідності солимо і перчимо. Розміщуємо начинку в тарталетки і насолоджуємося смачним блюдом.

Начинка для тарталеток з печінкою тріски і плавленим сиром

Дуже важливо підібрати якісні продукти. Несмачниф плавлений сир зіпсує все враження від страви. Нам знадобляться:

  • плавлений сир - 1 шт;
  • печінка тріски без масла - 1 упаковка;
  • маленькі тарталетки - 16 шт.;
  • огірок;
  • сіль, перець.

Печінку розминаємо виделкою і натираємо туди сир. Перемішуємо начинку до однорідності, при необхідності солимо і перчимо. Фаршируємо тарталетки печінково-сирною масою і прикрашаємо тонким скибочкою огірка. Він додасть закусці освіжаючі нотки.

Начинка для тарталеток з червоною рибою

Це відмінний варіант для святкового столу, коли є можливість купити червону рибу, але не хочеться робити нудні бутерброди. Беремо:

  • огірок;
  • сьомгу або форель слабосолену - 120 г;
  • філадельфію або будь-який вершковий сир - 175 г;
  • тарталетки - 16 шт;
  • кріп;
  • сіль, перець.

Кріп дрібно подрібнюємо і змішуємо з сиром. При необхідності солимо і перчимо. Можна використовувати білий мелений перець - його не буде видно. Наповнюємо кошики сирною масою. Рибу нарізаємо тонкими вузькими смужками і звертаємо її рулетиком. Розміщуємо рибу в кошичок, так вона буде виглядати як квітка. Огірок можна або нарізати тонкими кружечками і помістити поруч або також нарізати на стрічки і згорнути як рибу. Для цього можете скористатися овочечисткою - вона дозволить досить тонко нарізати овоч. При бажанні закуску можна прикрасити зеленню.

Начинка для тарталеток з куркою

Якщо вам набридли варіанти з рибою або плавленим сиром, то курячі кошики стануть вашими улюбленими. 

Вам знадобляться:

  • філе - 500 г;
  • печериці - 300 г;
  • яйця - 3 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • тарталетки 15 шт;
  • майонез - 3 ст. л;
  • сіль, перець.

Яйця і філе відварюємо до готовності. Гриби і цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо до готовності на невеликій кількості масла, приправляємо спеціями. Яйця і м'ясо також дрібно нарізаємо. Додаємо гриби, майонез і ретельно перемішуємо. Наповнюємо кошики начинкою. За бажанням можна прикрасити зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини: