Господині продовжують активно робити заготовки на зиму, тому саме час запастися безпрограшними варіантами смачної консервації. Раніше ми пропонували рецепт гарбузової каші - хіт осіннього сезону. Сьогодні поділимося добіркою нескладних салатів на зиму, які зможе приготувати кожен.
Салати на зиму з болгарським перцем, помідорами і цибулею
- помідори - 2,5 кг;
- огірки - 1 кг;
- болгарський перець - 0,5 кг;
- ріпчаста цибуля - 0.5 кг;
- часник - 50 гр;
- свіжа петрушка - 25 гр;
- кріп свіжий - 25 гр;
- оцет 9% - 40 мл;
- цукор - 3 ст.л;
- сіль - 2 ст.л;
- лавровий лист - 5-7 шт;
- чорний перець горошком - за смаком.
Вимити овочі і зелень, огірки і цибулю нарізати півкільцями. Викласти їх у велику ємність, пересипати сіллю. Видалити плодоніжки і насіння у перців, нарізати овоч довільно. Зелень подрібнити, часник очистити і нарізати пластинами. Додати перець, зелень і часник до огірків з цибулею.
Читайте такожХрусткі консервовані кабачки: смачні та прості рецептиПомідори нарізати часточками або кільцями, викласти в ємність до решти інгредієнтів. Полити овочі маслом, посипати цукром, перемішати і залишити на 15-20 хвилин, щоб овочі пустили сік. Простерилізувати банки, викласти на дно лавровий лист і перець горошком, потім наповнити банки салатом, влити 1 ч.л оцту в кожну банку.
Закатати консервацію, перевернути кришками вниз, накрити тканиною і залишити до охолодження. Зберігати в прохолодному місці.
Салати на зиму з кабачків, помідорів і болгарського перцю
- кабачки - 1 кг;
- помідори - 1.5 кг;
- болгарський перець - 4 шт;
- часник - 5-6 зубчиків;
- цукор - 100 гр;
- сіль - 1 ст.л;
- оцет 9% - 1 ст.л;
- масло рослинне - 1 ст.л.
Помідори і кабачки промити, нарізати кубиками. Болгарський перець очистити від насіння і також нарізати. Взяти каструлю, помістити в неї помідори, додати цукор, сіль і поставити на вогонь. Ні в якому разі не можна використовувати йодовану або екстра сіль - тільки столову.
Читайте такожЯк приготувати сливове варення: 3 неймовірних рецептаПеремішати, довести до кипіння, потім варити 10 хвилин. Додати кабачки і перець, влити рослинне масло, перемішати. Довести до кипіння, потім варити ще 15 хвилин. Додати подрібнений часник і варити ще 15 хвилин.
В кінці додати оцет, відразу накрити кришкою, довести до кипіння і зняти з вогню. Розкласти салат по стерилізованим банкам, потім їх перевернути на кришки, укутати тканиною і залишити до охолодження.
Салати на зиму - лечо з перцем чилі
- огірки - 0,5 кг;
- помідори - 0,5 кг;
- перець болгарський - 150 гр;
- білокачанна капуста - 150 гр;
- морква - 100 гр;
- цибуля ріпчаста - 150 гр;
- перець чилі - 0,5 стручка;
- цукор - 50 гр;
- сіль - 1 ст.л;
- масло рослинне - 75 мл;
- оцет 9% - 40 мл;
- петрушка свіжа - за смаком.
Огірки і помідори промити, нарізати півкільцями. Лук очистити, нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці, капусту нашаткувати. Болгарський перець нарізати смужками, чилі - кільцями, а петрушку подрібнити. З'єднати овочі в мисці, посипати цукром і сіллю, влити рослинне масло і оцет. Перемішати, залишити на 3 години.
Банки для консервації простерилізувати, заповнити салатом, закрити кришками, перевернути і залишити до повного охолодження.
Вас також може зацікавити: