Страви з абрикосів / фото ua.depositphotos.com

У сезон абрикосів в липні прилавки ринків і магазинів ломляться від достатку яскравих фруктів. Багато українців самі збирають урожай абрикосів на дачі або в саду. З цього фрукту бажано якомога швидше що-небудь приготувати, адже зберігається він недовго. Абрикоси найчастіше використовують для приготування варення, компоту, ароматних пирогів. Їх також можна засушити і приготувати курагу.

Абрикосове варення з апельсином

  • Абрикоси - 1 кг.
  • Цукор 0 -400 г.
  • Апельсиновий сік - 2 ст. л.
  • Щіпка солі.

Видалити кісточки абрикосів і нарізати плоди четвертинами. Висипати абрикоси в каструлю і засипати цукром. Поставити на плиту на маленький вогонь до повного розчинення цукру. Потім влити апельсиновий сік і перемішати суміш. Зняти з вогню.

Абрикосове варення залишити на 6 годин при кімнатній температурі. Поставити суміш на плиту довести до кипіння. Варити 30 хвилин, знімаючи пінку. Після цього варення можна розлити по банках.

Відео дня

Тертий пиріг з абрикосами

  • Вершкове масло - 180 г.
  • Абрикоси - 450 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Борошно - 250 г.
  • Ванілін - щіпка.
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.

Читайте такожКористь і шкода чорниці - як вибрати ягоду в магазиніЗаморожене масло натерти на крупній тертці. Змішати з 50 г цукру, борошном, ваніліном і розпушувачем. Розтерти суміш в крихту. Форму для пирога змастити маслом. На дні форми тонко розподілити половину тіста. Абрикоси крупно нарізати і викласти у форму. Посипати фрукти цукром і тістом, що залишився. Пиріг випікати в духовці 45 хвилин при температурі 200°. В останні 10 хвилин знизити температуру до 180°.

Страви з абрикосів / фото ua.depositphotos.com

Сирна запіканка з абрикосами

  • Масло вершкове - 100 г.
  • Борошно - 1,5 склянки.
  • Яйця - 4 шт.
  • Абрикоси - 600 г.
  • Вода - 3 ст. ложки
  • Сметана 15% - 300 г.
  • Сир 6% - 400 г.
  • Цукор - 0,5 склянки

Вершкове масло змішайте з борошном до дрібної крихти. Окремо збити білок одного яйця з содою. Змішати білок з борошном з маслом і замісити пісочне тісто. Загорнути тісто в харчову плівку і залишити в холодильнику на 40 хвилин. Абрикоси дрібно нарізати. У глибокій мисці змішати сир і сметану. Окремо збити 3 яйця з дрібкою цукру.

Читайте такожДжем, варення, сироп і навіть вино: 5 рецептів заготовок з чорниці на зимуЯєчну суміш ввести в сирну, додати абрикоси. Тісто розкатати в коло і викласти в круглу форму для запікання, сформувавши високі бортики. Сирно-абрикосову масу вилити на тісто. Запікати в духовці запіканку 70 хвилин при 170°.

Кекси з абрикосами на молоці

  • Абрикоси стиглі - 6-9 шт.
  • Молоко - 200 мл.
  • Сметана 10% - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 240 г.
  • Цукор - 250 г.
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.
  • Сода - 0,25 ч. л.
  • Сіль - щіпка.

Масло заздалегідь розтопити і злегка остудити. У глибокому посуді змішати молоко, сметану і одне яйце міксером на маленькій швидкості. Всипати цукор і продовжити збивати до його розчинення. У збиту суміш влити топлене масло, додати дрібку солі, соду і розпушувач. 

У суміш просіяти борошно, замісити тісто лопаткою. Форму для кексів вистелити паперовими кошиками. Наполовину наповнити форми тістом. Посередині кексу покласти половинку абрикоса м'якоттю вниз. Випікати кекси з абрикосами 30 хвилин при 180°. Повністю остудити кекси і подавати.

Читайте також інші рецепти: