Як приготувати гарбузове варення / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

В Україні розпочався сезон гарбуза, з якого виходить красиве і ароматне гарбузове варення. За смаком воно трохи нагадує абрикосове, а також чудово поєднується з фруктами і спеціями. Гарбузове варення на зиму готується дуже просто і швидко. За бажанням його можна зробити з великими шматочками або пом'яти товкачем.

Ми зібрали три вдалих рецепта варення з гарбуза, які вийдуть у кожного.

Гарбузове варення з апельсином

Інгредієнти:

Відео дня
  • м'якоть гарбуза - 1 кг;
  • апельсин - 2 шт.;
  • цукор - 1 кг;
  • лимонна кислота - 1,5 чайн. л.;
  • мелені кориця, гвоздика, мускатний горіх за смаком.

Гарбуз очистити і нарізати невеликими шматочками. Апельсини нарізати невеликими кубиками разом з шкіркою і вибрати кісточки. За бажанням подрібнити гарбуз і апельсин блендером або м'ясорубкою, якщо хочете отримати однорідне варення з гарбуза і апельсина.

Суміш гарбуза з апельсином висипати в каструлю, додати цукор і спеції. Поставити на сильний вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи суміш. Потім зменшити вогонь до мінімального і варити 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння додати лимонну кислоту.

Готове варення з гарбуза з апельсином розкласти по чистим банкам і щільно накрити кришками. Стерилізувати банки необов'язково.

Гарбузове варення рецепт / фото ua.depositphotos.com

Гарбузове варення з яблуками

Інгредієнти:

  • гарбуз - 200 г;
  • яблука - 3 шт.;
  • цукор - 100 г;
  • вода - 50 мл.

Зазначеної кількості продуктів вистачить на одну банку яблучно-гарбузового варення об'ємом 350 мл.

Гарбуз і яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиком. Засипте цукром і залийте водою. Викладіть суміш в каструлю з товстим дном і варіть 20-40 хвилин. Чим довше готується варення, тим густіше воно вийде. Банку для консервації стерилізують в мікрохвильовці. Влийте готове варення з гарбуза і яблук в банку і щільно закрийте.

Гарбузове варення з курагою

Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза - 1 кг;
  • курага - 300 г;
  • цукор - 700 г;
  • лимонна кислота - 1,5 чайн. л.

М'якоть гарбуза нарізати невеликими кубиками і пересипати цукром. Залишити на кілька годин при кімнатній температурі, щоб гарбуз пустив сік. Курагу помити і залити на 1 годину гарячою водою. Потім обсушити і нарізати смужками.

У каструлю висипати гарбуз з цукром. Варити на невеликому вогні 10 вогні. Потім додати курагу і лимонну кислоту, перемішати і готувати ще 20 хвилин. В кінці варіння варення з гарбуза загусне. Гарячу суміш розлити в стерилізовані банки.

Вас також можуть зацікавити новини: