
Ароматне лечо з кабачками - ідеальна консервація на майбутнє. У холодний зимовий день вас обов'язково потішить порція овочів. Страву можна подавати як гарнір до основної страви, закуску або намазку на хліб. Лечо з кабачків за нашим рецептом виходить у міру пікантним і з приємною солодкістю.
Лечо з кабачків на зиму
Інгредієнти:
- кабачки - 500 г;
- помідори - 4 шт.;
- солодкий перець - 500 г;
- морква - 1 шт.;
- цибуля велика - 1 шт.;
- часник - 1 зубч.;
- соняшникова олія - 75 мл;
- оцет 9% - 2 чайн. л.;
- сіль - 2 чайн. л.;
- цукор - 0,5 стол. л.
Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить приблизно на 4 банки об'ємом 500 мл.
Якщо готуєте лечо з кабачків із томатною пастою, то замість помідорів візьміть 100 г пасти.
Усі овочі помийте. Кабачки беріть молоді, з м'якою шкіркою. Якщо овочі старі та з грубим насінням, то очистіть їх і видаліть серцевину. На помідорах зробіть надріз у формі хреста. Покладіть томати в глибоку миску і залийте окропом на 5 хвилин. Після цього з них легко зніметься шкірка.
Наріжте кабачки, перець і моркву соломкою, цибулю - півкільцями, помідори - кубиком. У велику каструлю з товстим дном влийте соняшникову олію. Обсмажте цибулю та моркву протягом 5 хвилин на середньому вогні. Всипте кабачки та перець, посоліть і тушкуйте ще 5 хвилин під кришкою.
Потім додайте томати, цукор і подрібнений часник. Тушкуйте страву ще 20 хвилин під кришкою на маленькому вогні. За 5 хвилин до готовності влийте оцет. Розкладіть готове лечо по стерилізованих банках і закрийте обробленими кришками. Після чого переверніть догори дном і накрийте заготовки пледом до повного охолодження.
Якщо робите лечо з кабачків на зиму без стерилізації, то вимийте банки ззовні та зсередини мильним розчином, а потім кілька разів обполосніть.