Рецепт соусу бешамель / фото ua.depositphotos.com

Бешамель - це класичний французький соус, який використовується у великій кількості європейських страв. Він готується на основі ру - густого соусу з борошна і вершкового масла. Бешамель використовується в лазаньї, пасті, гратенах, запіканках, пирогах. На відміну від майонезу, він добре зберігає свій смак при запіканні, тому з ним часто готують в духовці рибу, м'ясо або овочі. Для різноманітності в залежності від страви в соус можуть додати сир, гриби, м'ясний або рибний бульйон, вершки.

Класичний рецепт бешамеля

  • Молоко - 500 г.
  • Борошно - 30 г.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Мускатний горіх - 0.5 ч. л.
  • Сіль за смаком.

У сотейнику на середньому вогні розтопити вершкове масло. Додати борошно і обсмажувати дві хвилини, постійно помішуючи соус. Тонкою цівкою влити холодне молоко і постійно помішувати віночком, щоб не було грудочок. Довести молоко до кипіння і зменшити вогонь.

Додати мускатний горіх і сіль. Варити соус до загустіння 10 хвилин, постійно помішуючи. Щоб перевірити готовність соусу, можна занурити в нього дерев'яну лопатку і провести по поверхні виделкою. Якщо слід від виделки не затягується - соус готовий. Бешамель можна зберігати в холодильнику 3 дні.

Відео дня

Читайте також інші рецепти: