Рано чи пізно перед кожною господинею постає питання про те, чим годувати сім'ю. У кожної жінки в блокноті є кілька безпрограшних рецептів, але як бути, якщо всі вони вже встигли набриднути? УНІАН розповість, що приготувати з фаршу швидко і просто на вечерю або обід.
Раніше ми говорили про те, як зробити гарячі бутерброди, якщо немає часу на підготовку.
Запіканка з фаршем
Інгредієнти:
- 300 грам свинячо-яловичого фаршу;
- 3 картоплини;
- 1 помідор;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 150 грам твердого сиру;
- 1 яйце;
- 100 грам сметани або майонезу;
- рослинна олія для змазування форми;
- сіль і спеції за смаком.
У фарш вбити яйце, додати сіль і спеції, ретельно перемішати. Форму для запікання змастити олією і викласти на неї картоплю, нарізану кружечками. Змішати 4 ст.л майонезу або сметани з 3 ст. л кип'яченої води, посолити, поперчити і полити соусом картоплю. Нарізану півкільцями цибулю викласти зверху. Далі - сирий фарш і кружечки помідора. В кінці зробити сіточку з майонезу і посипати запіканку тертим сиром. Запікати блюдо в духовці 35 хвилин при 200 градусах.
Фрикадельки з томатами і часником
Інгредієнти:
- 500 грам м'ясного фаршу;
- 100 гр твердого сиру;
- 2-3 яйця;
- 100 грам білого хліба;
- 100 грам молока;
- зелень;
- сіль і перець;
- 150 грам томатної пасти;
- 2 ріпчастої цибулі;
- 800 мл гарячої води;
- 2-3 зубчики часнику;
- рослинна олія.
Сир натерти на тертці, зелень подрібнити і змішати в глибокій ємності з фаршем. Туди ж додати хліб, замочений в молоці, сіль і перець. Перемішати, сформувати фрикадельки. Цибулю і часник подрібнити, обсмажити 2-3 хвилини на сковороді, змащеній олією.
Закип'ятити воду в каструлі, додати туди томатну пасту, посолити. Влити соус на сковороду з цибулею і часником, коли він закипить, викласти фрикадельки. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 40-45 хвилин.
Запечене м'ясо з картоплею
Інгредієнти:
- 800-900 грам картоплі;
- 600 грам м'ясного фаршу;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 200 грам твердого сиру;
- 2 яйця;
- сіль і перець;
- петрушка;
- рослинна олія.
Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Додати фарш і смажити ще 10 хвилин, потім всипати до м'яса подрібнену петрушку, посолити, поперчити і вимкнути вогонь. Очищену картоплю натерти на тертці і віджати через рушник від зайвої рідини. Сир натерти на тертці. Змішати картоплю з половиною сиру, посолити і поперчити.
Взяти маленьку чашку, дно і боки застелити харчовою плівкою. Викласти туди картопляну масу, формуючи поглиблення. В середину помістити фарш з цибулею і сир. Притиснути ложкою, зверху покласти ще трохи картоплі і закрити "кишеню". Піднімаючи краю плівки, загорнути напівфабрикат і сформувати з нього кульки. Викласти на деко, змащене олією. Запікати в духовці 35-40 хвилин при 180-200 градусах.
Тефтелі без рису з підливою
Інгредієнти:
- 500 грам м'ясного фаршу;
- 2-3 шт ріпчастої цибулі;
- 1-2 зубчики часнику;
- 4-5 ст. л томатної пасти або томатного соусу;
- 4-5 ст. л сметани;
- 1 яйце;
- борошно для панірування;
- 1 склянка води;
- сіль і перець.
Ріпчасту цибулю і часник дрібно нарізати, додати в фарш, посолити, поперчити, вбити яйце і перемішати. Обваляти тефтелі в борошні і обсмажити на сковороді, змащеній олією. Зробити соус - змішати майонез, томатну пасту і воду, ретельно збовтати. Залити соусом тефтелі і тушкувати 10-15 хвилин під кришкою.