Варіанти, що приготувати з фаршу / depositphotos.com

Рано чи пізно перед кожною господинею постає питання про те, чим годувати сім'ю. У кожної жінки в блокноті є кілька безпрограшних рецептів, але як бути, якщо всі вони вже встигли набриднути? УНІАН розповість, що приготувати з фаршу швидко і просто на вечерю або обід.

Раніше ми говорили про те, як зробити гарячі бутерброди, якщо немає часу на підготовку.

Запіканка з фаршем

Інгредієнти:

Відео дня
  • 300 грам свинячо-яловичого фаршу;
  • 3 картоплини;
  • 1 помідор;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 150 грам твердого сиру;
  • 1 яйце;
  • 100 грам сметани або майонезу;
  • рослинна олія для змазування форми;
  • сіль і спеції за смаком.

У фарш вбити яйце, додати сіль і спеції, ретельно перемішати. Форму для запікання змастити олією і викласти на неї картоплю, нарізану кружечками. Змішати 4 ст.л майонезу або сметани з 3 ст. л кип'яченої води, посолити, поперчити і полити соусом картоплю. Нарізану півкільцями цибулю викласти зверху. Далі - сирий фарш і кружечки помідора. В кінці зробити сіточку з майонезу і посипати запіканку тертим сиром. Запікати блюдо в духовці 35 хвилин при 200 градусах.

Фрикадельки з томатами і часником

Інгредієнти:

  • 500 грам м'ясного фаршу;
  • 100 гр твердого сиру;
  • 2-3 яйця;
  • 100 грам білого хліба;
  • 100 грам молока;
  • зелень;
  • сіль і перець;
  • 150 грам томатної пасти;
  • 2 ріпчастої цибулі;
  • 800 мл гарячої води;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • рослинна олія.

Сир натерти на тертці, зелень подрібнити і змішати в глибокій ємності з фаршем. Туди ж додати хліб, замочений в молоці, сіль і перець. Перемішати, сформувати фрикадельки. Цибулю і часник подрібнити, обсмажити 2-3 хвилини на сковороді, змащеній олією. 

Закип'ятити воду в каструлі, додати туди томатну пасту, посолити. Влити соус на сковороду з цибулею і часником, коли він закипить, викласти фрикадельки. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 40-45 хвилин.

Запечене м'ясо з картоплею

Інгредієнти:

  • 800-900 грам картоплі;
  • 600 грам м'ясного фаршу;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 2 яйця;
  • сіль і перець;
  • петрушка;
  • рослинна олія.

Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Додати фарш і смажити ще 10 хвилин, потім всипати до м'яса подрібнену петрушку, посолити, поперчити і вимкнути вогонь. Очищену картоплю натерти на тертці і віджати через рушник від зайвої рідини. Сир натерти на тертці. Змішати картоплю з половиною сиру, посолити і поперчити.

Взяти маленьку чашку, дно і боки застелити харчовою плівкою. Викласти туди картопляну масу, формуючи поглиблення. В середину помістити фарш з цибулею і сир. Притиснути ложкою, зверху покласти ще трохи картоплі і закрити "кишеню". Піднімаючи краю плівки, загорнути напівфабрикат і сформувати з нього кульки. Викласти на деко, змащене олією. Запікати в духовці 35-40 хвилин при 180-200 градусах.

Тефтелі без рису з підливою

Інгредієнти:

  • 500 грам м'ясного фаршу;
  • 2-3 шт ріпчастої цибулі;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 4-5 ст. л томатної пасти або томатного соусу;
  • 4-5 ст. л сметани;
  • 1 яйце;
  • борошно для панірування;
  • 1 склянка води;
  • сіль і перець.

Ріпчасту цибулю і часник дрібно нарізати, додати в фарш, посолити, поперчити, вбити яйце і перемішати. Обваляти тефтелі в борошні і обсмажити на сковороді, змащеній олією. Зробити соус - змішати майонез, томатну пасту і воду, ретельно збовтати. Залити соусом тефтелі і тушкувати 10-15 хвилин під кришкою. 

Вас також можуть зацікавити новини: