Курячі крильця - один з найбільш універсальних продуктів. Їх можна запекти, посмажити, відварити, використовувати в якості основного блюда або інгредієнта. Найпростіше приготувати їх в духовці або на сковороді. Але весь секрет цієї смачної страви з курятини полягає в маринаді.
- Курячі крильця в медовому соусі
- Курячі крильця з картоплею в духовці
- Курячі крильця на сковороді в соєвому соусі
- Як маринувати курячі крильця
Раніше УНІАН розповідав, як готується курка у вершковому соусі по-угорськи. Ця страва точно увійде до списку ваших улюблених.
Курячі крильця в медовому соусі
Цей рецепт ідеально підійде для приготування крилець в духовці на деку. На 10-15 крилець для приготування маринаду вам необхідно змішати такі інгредієнти:
- мед - 1 - 1,5 ч. л;
- сіль - 1 ч. л;
- соєвий соус - 3 ст. л;
- гірчиця - 1 ч. л;
- мелений перець або паприка - на смак.
Витримайте курячі крильця в маринаді не менше 30 хвилин, а краще 1,5-2 години. Після цього викладіть їх на застелене фольгою деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 30 хвилин і насолоджуйтеся смачними крильцями.
Курячі крильця з картоплею в духовці
Якщо немає часу окремо возитися з гарніром, цей рецепт для вас. Для приготування 4 порцій вам знадобляться по 400 г картоплі і крилець. Щоб замаринувати картоплю, вам необхідно додати до неї італійські трави, олію, сіль і червоний перець на смак.
Для м'яса маринад готується дещо складніше. Вам знадобляться:
- часник - 5 середніх зубчиків;
- соєвий соус - 1,5 ч. л;
- олія - 2 ст. л;
- лимонний сік - 1,5 ч. л;
- сіль, перець - на смак.
Змішайте всі інгредієнти. Часник радимо не подрібнювати, а нарізати великими шматочками – так м'ясо вийде в рази смачніше. Замаринуйте крильця і залиште настоятися мінімум на півгодини. Після викладіть на деко картоплю і курячі крильця. Випікайте в духовці до готовності картоплі (час залежить від сорту) за температури 180 градусів.
Курячі крильця на сковороді в соєвому соусі
Інгредієнти:
- курячі крильця - 10 шт;
- соєвий соус - 8 ст. л;
- цукор - 1,5 - 2 ч. л;
- лимонний сік - 1 ч. л;
- сіль, спеції - на смак;
- олія - 4 ч. л. (для смаження);
- вода - 60 мл (для смаження).
Відправте крильця на змащену олією розігріту сковороду. Обсмажте їх з двох сторін до рум'яної скоринки на сильному вогні. У цей час приготуйте маринад: змішайте соєвий соус, воду, цукор, лимонний сік і спеції до розчинення цукру. Як тільки крильця підсмажаться, влийте в сковорду маринад і накрийте кришкою. Готуйте крильця на мінімальному вогні, доки не випарується рідина.
Як маринувати курячі крильця
Один з найбільш універсальних інгредієнтів для маринування крилець – соєвий соус. Якщо хочете приготувати швидку, але смачну страву, досить буде просто змішати соус з сіллю і перцем. Для родзинки можна також додати трохи меду, але не переборщіть, інакше м'ясо стане надмірно солодким.
Ще один варіант маринаду – з'єднати кетчуп, майонез, сіль і спеції. Цей варіант підійде як для приготування в духовці, так і для обсмажування на сковороді.
Якщо ви поціновувач кислинки в стравах, ідеальним для вас стане цей маринад: змішайте сметану, французьку гірчицю, сіль і перець. Залиште настоюватися в холодильнику на годину. Готувати крильця в такому маринаді ідеально в духовці на грилі, але і на сковороді вони вийдуть не менш смачними.