Смачні тефтелі у вершковому соусі / фото ua.depositphotos.com

Їжачки м’ясні – дуже ніжна й смачна страва. Вони округлої форми та із зернятками рису, які "визирають" зовні. Звідси й походить їхня назва.

М'ясні їжачки в сметанному соусі на сковороді

  • Фарш - 400 г
  • Рис - 0,5 ст.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Вершкове масло - 1,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Олія рафінована - 3 ст. л.

Для соусу

  • Вода - 1,5 ст.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 1 ст. л.
  • Сіль і перець чорний мелений - за смаком

Рис слід відварити рис до готовності. Моркву натерти на тертці, цибулю подрібнити й обсмажити на вершковому маслі.

Читайте такожРум’яні курячі котлети: як приготувати смачну стравуЗ'єднати рис, фарш, моркву та цибулю. Додати яйце і сіль, ретельно перемішати фарш.

Сформувати їжачки діаметром 4-5 см. Обсмажити їх з двох боків на олії.

Приготування соусу. Ретельно розмішати у воді сметану, сіль, перець і борошно.

Вилити соус на тефтелі. Накрити сковороду кришкою й тушкувати на невеликому вогні. Через 20 хвилин їжачки в сметанному соусі будуть готові.

М'ясні їжачки у сметанному соусі в духовці

  • Свинина - 400-500 г
  • Рис - 150-200 г
  • Морква (середня) - 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (середній) - 1-2 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Майонез - 150 г
  • Сметана - 200 г
  • Сир твердий - 150 г
  • Сіль, спеції

Рис відварити до напівготовності. М'ясо, цибулю та моркву пропустити через м'ясорубку. Додати у фарш яйце, сіль та спеції за смаком.

На дно форми налити трішки олії і викласти м’ясні їжачки.

Приготування соусу. Змішати майонез, сметану та сіль за смаком. Влити приблизно 150 мл води для більш рідкої консистенції.

Залити соусом їжачки, щоб їх покрило. Зверху натерти сир. Відправити у духовку на 45-60 хвилин, залежно від особливостей духовки.

М'ясні їжачки у молочному соусі

  • Яловичина - 500 г
  • Рисова крупа - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Для соусу
  • Борошно пшеничне - 20г
  • Молоко - 200 мл
  • Масло вершкове - 50 г
  • Сіль - 2 г

Насамперед слід відварити рис. Яловичину перекрутити через м'ясорубку.

Додати до м’яса варений рис, куряче яйце та сіль, добре перемішати.

Читайте такожНіжне сирне печиво: як приготувати апетитну домашню випічкуЦибулю порізати дрібними кубикам та спасерувати на сковороді. Додати її в фарш і ретельно перемішати.

Мокрими руками сформувати з фаршу кульки. Обваляти їх у борошні.

Форму змастити вершковим маслом, скласти в неї м’ясні їжачки. Відправити форму в духовку. Їжачки повинні підрум'янитися. Можна попередньо їх обсмажити на сковороді.

Приготування соусу. В сковороді підсушити до легкого карамельного відтінку борошно. Розтерти з вершковим маслом. Перекласти масу в каструльку й залити гарячим молоком. Соус весь час слід помішувати, а коли загусне – процідити.

Залити їжачки розведеним із водою соусом. Відправити у духовку ще на 15 хвилин на максимальному нагріві.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram